Östersund fick jubla med supportrarna efter 2–0 mot Sirius.
Östersund fick jubla med supportrarna efter 2–0 mot Sirius. Bild: Per Danielsson/TT

Viktig seger för Östersund: "Varit jobbigt"

Första segern sedan i juli. Det betyder att Östersund tog viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Skyttekungen Dino Islamovic visade vägen i 2–0-segern hemma mot Sirius i den allsvenska fotbollen.

Ekonomiskt pressade Östersund drog en lättnadens suck hemma på Jämtkraft arena. Klubben, som hade tolv raka matcher utan seger, låg på 13:e plats inför hemmamötet med Sirius och var i behov av poäng för att trygga avståndet ner till lagen på nedflyttningsplats.

Då klev Dino Islamovic fram och visade vägen.

Anfallaren – som var tillbaka i startelvan efter att ha inlett två raka matcher på bänken – lyckades efter flera missade chanser få in bollen i den 75:e minuten. Skyttekungen nådde högst på ett inlägg och nickade in 1–0. Det resulterade i vild glädje bland hemmasupportrarna – som tycktes jubla än högre när Isak Ssewankambo utökade till 2–0 i 86:e.

Därmed tog Östersund sin första seger sedan den 14 juli, då laget hemmaslog IFK Norrköping med 2–1.

– Det känns jättebra. Det var ett tag sedan vi vann. Det känns grymt bra, säger Isak Ssewankambo till Östersunds-Posten.

Mittfältaren var en av planens bästa spelare och hyllades av tränaren Ian Burchnall efter matchen. Ssewankambo menar att det har varit en tuff period sedan segern mot Norrköping i juli.

– Det har varit jobbigt. Men de tre, fyra senaste matcherna har vi hittat något. En grund att stå på och en idé. Det har sett bättre ut. Nu fick vi vinsten.

Samtidigt åkte ÖFK på ett avbräck när vänsterbacken Kalpi Ouattara tvingades kliva av skadad efter en kvart.

Segern innebär att jämtarna gick upp på elfte plats i tabellen på 25 poäng, fem poäng före Sundsvall på kvalplats med två omgångar kvar att spela.