Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Mossberg (i mitten) har tidigare representerat U19-landslaget och är nu uttagen i seniorlandslagets senaste trupp. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Viktor Mossberg (i mitten) har tidigare representerat U19-landslaget och är nu uttagen i seniorlandslagets senaste trupp. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Viktor Mossberg uttagen i landslaget

Han är bara 18 år gammal, men har övertygat i ett Skoftebyns IF som haft en tung säsong.
Nu är Viktor Mossberg uttagen i den senaste landslagstruppen i futsal.
– Min karriär har bara börjat, men det är kul att det tar fart så tidigt, säger Viktor Mossberg.

"Det här är en grundtrupp som vi kommer jobba med över tid. Vi har testat en hel del nya spelare under hösten och även i januari. Nu har vi en grundtrupp som vi kommer börja jobba med än hårdare framöver”.

Citatet är den svenska assisterande förbundskaptenen Nicklas Asps och han säger till det svenska fotbollsförbundets hemsida i samband med att den senaste landslagstruppen tagits ut för ett läger på Bosön i början på mars.

En landslagstrupp där en 18-åring som representerar Skoftebyn till vardags finns med.

Viktor Mossberg har imponerat i ett lag som haft en tung säsong och belönas nu alltså med förtroende från landslagsledningen.

– Väldigt kul, såklart. Jag har varit med på några läger och tyckt att jag gjort bra i från mig vilket lett till att jag får fortsatt förtroende. Det är väldigt inspirerande och kul såklart, säger Viktor Mossberg.

Truppen som är uttagen innehåller tolv utespelare och tre målvakter och är alltså spelarna som landslagsledningen vill satsa på över tid. Det betyder mycket för Viktor Mossberg att ha tagit en plats redan som 18-åring.

– Man märker att de kapat ned truppen. Det blir tuffare och tuffare och det gäller att visa att man verkligen vill vara där.

Vad tror du varit nyckeln till att du är med?

– Jag tror det är att jag hela tiden vill lära. Speciellt med landslaget där det är många erfarna spelare som är med. Sedan är jag seriös och vill satsa på det här framöver och det har gett resultat hittills, men det är såklart väldigt långt kvar. Min karriär har bara börjat, men det är kul att det tar fart så tidigt, säger Mossberg.

Viktor Mossberg gjorde sju mål på 20 matcher för Skoftebyns IF i den svenska futsalligan den här säsongen. Laget hade det rejält tungt och blev sist i serien, men för 18-åringens personliga del har det funnits mycket positivt att hämta.

– Individuellt har det gått lite bättre än jag trodde. Jag är kanske ingen spelare som gör poäng egentligen, men det har väl blivit lite mer att man får ta större ansvar och kliva fram, säger Viktor Mossberg.