Det svenska fotbollslandslaget spelar in en hälsning till Lennart Johansson familj i samband med lagets träning i Guichen utanför Rennes på onsdagen.
Det svenska fotbollslandslaget spelar in en hälsning till Lennart Johansson familj i samband med lagets träning i Guichen utanför Rennes på onsdagen.

VM-laget hedrade Johansson: "Jättesorgligt"

De svenska VM-spelarna nåddes av beskedet om Lennart Johanssons bortgång i samband med resan till Frankrike. För landslagschefen Marika Domanski Lyfors var det en självklarhet att hedra den före detta fotbollsbasen.

ANNONS
|

Direkt efter Sveriges första träning i Frankrike beslutade man att skicka en hälsning till Johanssons familj.

- Vi spelade in en video ute på planen, en hälsning, säger Nathalie Björn.

- Det är jättesorgligt att han inte längre är med oss.

ANNONS

Jobbade för damfotbollen

I klippet, som har lagts ut på landslagets Instagramkonto , står hela truppen samlad bakom landslagschefen Marika Domanski Lyfors och förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

”Vi vet att du, Lennart, gärna hade varit här och stöttat oss. Våra tankar går nu till alla nära och kära. Och Lennart, vi vet vad du betydde för damfotbollen både internationellt och nationellt. Tack för det.”, säger Marika Domanski Lyfors i videon.

Efteråt utvecklar hon varför det för henne var självklart att hedra den bortgångna före detta fotbollsbasen.

- För mig kändes det viktigt. Jag talade om för spelarna vad han hade gjort, för han var en av dem som stod bakom och jobbade mycket för att vi skulle få till mästerskap på damsidan. Det är därför vi står här i dag. Det var jätteviktigt att vi fick till mästerskap på 80- och 90-talet, och han var en av dem som verkligen stöttade det. Under åren har jag bara känt en stor stöttning från Lennart i frågor som har rört damfotbollen, säger Marika Domanski Lyfors.

ANNONS

AIK-trio

Nathalie Björn, Julia Zigiotti Olme och Linda Sembrant har alla spelat i AIK, laget i Lennart Johanssons hjärta.

- Han hade ett otroligt stort AIK-hjärta, säger Zigiotti Olme, som sörjer fotbollsledaren.

- Det var självklart tråkigt att höra. Han har betytt mycket för damfotbollen, för fotbollen i Sverige och i världen. Det är klart att man har tänkt lite på det i dag, men nu är vi här och fokuserar på fotbollen. Det hade han velat.

Linda Sembrant:

- För mig har det alltid känts som en stor fotbollsperson. Och Marika berättade lite mer om honom, så man känner verkligen att han har gjort otroligt mycket för fotbollen. Det var ett sorgligt besked som vi fick i dag.

ANNONS
Rennes, TT:s utsända

ANNONS