Ljubomir Vranjes. Arkivbild.
Ljubomir Vranjes. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Vranjes sparkas – tar över krislag i Tyskland

Ljubomir Vranjes sparkades som förbundskapten för Slovenien efter uttåget från EM. Men han har redan fått ett nytt tränaruppdrag i handboll. Han ska leda Bundesligalaget Rhein-Neckar Löwen under våren.

ANNONS

Slovenien gick inte vidare till mellanrundan i EM i handboll och det började ryktas om att förbundskaptenen Ljubomir Vranjes skulle sparkas. På onsdagskvällen beslutade det slovenska handbollsförbundet att det var dags för ett ledarbyte.

Men Vranjes blir inte sysslolös, han har redan gjort klart med ett nytt tränaruppdrag. Den förre svenske landslagsstjärnan, som efter karriären sadlade om till tränare, har skrivit på för tyska Rhein-Neckar Löwen för resten av säsongen. Laget ligger på tolfte plats i Bundesliga, vilket klubbledningen är långt ifrån nöjd med.

"Jag vet att jag kommer in i en utmanande situation och det ser jag fram emot. Jag är övertygad om att om vi jobbar hårt som ett lag kommer vi att lyckas", säger den 48-årige svensken till klubbens webbplats.

ANNONS

I klubben spelar svenskarna Mikael Appelgren, Lukas Nilsson och Albin Lagergren.

Vd:n Jennifer Kettemann är nöjd med den tillfälliga lösningen:

"Jag är väldigt glad att vi kunde vinna över Ljubomir Vranjes för att hjälpa oss för resten av säsongen. Hans kunskap är lika obestridd som hans rykte som pådrivare.”

Vranjes spelade stora delar av sin karriär i Tyskland och hans första tränaruppdrag var för Flensburg-Handewitt där han var mellan 2010 och 2017. Vranjes var förbundskapten för Slovenien 2019–2022 och tog laget till semifinal i EM 2020.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS