Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Wesslau fortfarande obesegrad

Förra säsongen räckte hans storspel inte långt.Nu lägger han segrarna på hög. HV:s nye målvakt Gustaf Wesslau är fortfarande obesegrad i elitserien och tog sin tolfte seger när AIK besegrades på bortaplan med 5-4.

Den förre Djurgårdsmålvakten kom tillbaka till Stockholm och satte stopp för arvfienden AIK:s tre matcher långa segersvit.

Wesslau, 27, som tidigare också spelat i AIK, vet fortfarande inte hur det känns att förlora med HV71 i elitseriehockeyn.

Han har vaktat målet i tolv av HV:s 14 matcher och vunnit samtliga tolv gånger.

På tisdagskvällen räddade han 18 av 22 skott och vann målvaktsmatchen klart mot sin företrädare Daniel Larsson, som efter två säsonger i HV71 inte fick nytt kontrakt och i somras flyttade till AIK. Även om det blev lite darrigt när AIK reducerade två gånger och pressade HV71 ända in i slutet.

Andra stora matchvinnare för Jönköpingslaget var kedjan med Patrik Carlsson (2+2), William Karlsson (1+1) och Marcus Nilson (1+2) som stod för hela nio poäng. Patrik Carlsson gjorde de två inledande målen, 1-1 och 2-1, efter varianter där HV71 använde sargstudsar för att komma till lägen. Talangen William Karlsson sköt 4-2 med en backhand mellan benskydden på Larsson efter halva matchen och Marcus Nilson satte 5-2 tidigt i den tredje perioden.