Wimbledon får miljonböter.
Wimbledon får miljonböter. Bild: Alastair Grant/AP/TT

Wimbledon får miljonböter – överklagar

Wimbledon bötfälls för att ha portat ryska och belarusiska spelare från årets tennisturnering. Beslutet har enligt vd:n Sally Bolton överklagats.

ANNONS

Det är de professionella damspelarnas tour, WTA, som bötfällt turneringen på motsvarande ungefär 2,5 miljoner kronor, samt det engelska tennisförbundet på 7,5 miljoner.

Enligt Wimbledons vd, Sally Bolton, kommer man att överklaga böterna.

– Det är föremål för en juridisk process så jag kan inte kommentera specifikt men vad jag kan säga är att vi står fast vid vårt beslut, säger hon.

Beslutet att porta ryska och belarusiska spelare från turneringen kom efter Rysslands invasion av Ukraina. WTA och ATP valde att låta spelarna fortsätta tävla, men som neutrala spelare.

– Det var svårt och utmanande och vi tänkte på konsekvenserna. Men det var rätt beslut för oss, säger Bolton.

ANNONS

Som svar på Wimbledons beslut valde WTA och ATP att ta bort rankningspoängen från turneringen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS