Basketlaget Atlanta Dream är nära att få nya ägare. Arkivbild.
Basketlaget Atlanta Dream är nära att få nya ägare. Arkivbild. Bild: Mike Carlson/AP/TT

WNBA-laget säljs efter spelarnas kampanj

WNBA-spelarnas aktion gav resultat. Kampanjandet för demokraten Raphael Warnock slutade med att republikanen Kelly Loeffler fick lämna den amerikanska senaten. Och nu säljs Loefflers basketlag i Atlanta.

ANNONS

"När det gäller Atlanta Dream är, vad vi förstår, en försäljning väldigt nära att genomföras", säger en ligarepresentant till CBS News.

Loeffler, som äger 49 procent av Atlanta Dream, gillade inte att de kvinnliga basketstjärnorna i somras engagerade sig i Black Lives Matter-rörelsen. Hon skrev till ligans kommissionär för att stoppa det hon ansåg var en politisering av idrotten.

Som svar satte spelarna i WNBA i stället i gång med att kampanja för Loefflers motståndare i senatsvalet i Georgia genom att på fritiden och under matchvärmningar bära t-shirtar med texten "Vote Warnock" (rösta på Warnock).

Warnock vann valet över Loeffler och blir nu Georgias första svarta senator och den första svarta demokratiska senatorn från en sydstat någonsin.

ANNONS

När valet var klart twittrade Los Angeles Lakers och NBA:s superstjärna Lebron James, som gjort sig känd för sitt engagemang mot sociala orättvisor, att han vill ta över laget.

”Jag tror att jag ska sätta ihop en ägargrupp för The Dream. Vem är med mig?”, skrev James.

Basketstjärnan Carmelo Anthony, basebollstjärnan Mookie Betts, skådespelaren Kevin Hart och den förre NFL-spelaren Champ Bailey har svarat James att de är intresserade av att hjälpa till att köpa laget.

Ingela Ahlberg/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS