Caroline Wozniacki. Arkivbild.
Caroline Wozniacki. Arkivbild. Bild: Mark Schiefelbein/AP/TT

Wozniacki lägger av efter Australian Open

Danmarks största tennisstjärna har snart spelat sin sista match på elitnivå. Efter Australian Open i januari tackar Caroline Wozniacki för sig.

ANNONS

Den tidigare världsettan har varit tennisproffs sedan 15 års ålder. Men efter kommande Australian Open – den enda grand slam-turneringen hon har vunnit under karriären – är det färdigspelat, skriver hon själv på Instagram.

"Med 30 WTA-titlar, en förstaplats på världsrankningen i 71 veckor, en seger i WTA-slutspelet, 3 OS – där jag bland annat fick bära fanan för Danmark – och segern i Australian Open 2018, har jag uppnått allt jag hade kunnat drömma om på banan", skriver Caroline Wozniacki.

Det senaste året har det spekulerats en hel del kring 29-åringens framtid, inte minst efter att hon avslöjade att hon har drabbats av den autoimmuna sjukdomen reumatoid artrit, ledgångsreumatism. Sjukdomen har dock ingenting med beskedet att göra, skriver hon.

ANNONS

"Jag har alltid sagt till mig själv att den dagen som det finns saker som jag vill hellre vill göra än spela tennis, då är det dags att lägga av. De senaste månaderna har jag insett att det finns en hel del saker som jag skulle vilja uppnå utanför banan. Att gifta mig med David (Lee, tidigare basketspelare i NBA) var ett sådant mål, liksom att bilda familj med honom, samtidigt som jag vill resa runt i världen för att öka medvetenheten kring reumatoid artrit (projekt på gång)", skriver Wozniacki vidare.

Förutom segern i Australian Open 2018 är Wozniackis största merit att hon vann WTA-slutspelet 2017. Hon har totalt 30 WTA-titlar i karriären, har nått final i US Open två gånger och spelat in 35,2 miljoner dollar (runt 334 miljoner kronor). Två gånger, 2010 och 2018, har hon utsetts till årets idrottare i Danmark.

ANNONS