Malmöbacken Oliver Lauridsen är uttagen i den danska OS-truppen. Arkivbild.
Malmöbacken Oliver Lauridsen är uttagen i den danska OS-truppen. Arkivbild. Bild: Anders Bjurö/TT

Ytterligare sex SHL-spelare uttagna till OS

Nu har ytterligare sex SHL-spelare tagits ut till OS i Peking. Tre backar från Malmö åker till spelen som en del av den danska truppen, meddelar klubben på sin hemsida. Även Morten Madsen i Timrå och Nick Olesen i Brynäs är uttagna.

ANNONS

Malmöspelarna som tagits ut är Markus Lauridsen, Oliver Lauridsen och Matias Lassen, som tagits ut i den danska herrtruppen till spelen som invigs den 4 februari.

Det är första gången någonsin som Danmark kvalificerat sig till spelen.

"Att som dansk hockeyspelare få chansen att vara med i ett OS, det är något som vi jobbat oerhört hårt för de senaste 20 åren. Och att få leva ut drömmen att medverka i ett olympiskt spel och representera sitt land på den största av scener, det är otroligt stort", säger Oliver Lauridsen till klubben.

Från andra klubbar i SHL har även forwardstrion Morten Madsen, Timrå, Patrick Russel, Linköping, och Nick Olesen, Brynäs, tagits ut i truppen – likväl som den hockeyallsvenska målvakten Frederik Dichow i Kristianstad.

ANNONS

Förra veckan togs amerikanske backen Brian Cooper och de tjeckiska forwardsbröderna Tomas och Hynek Zohorna, som alla tre spelar i Oskarshamn till vardags, ut till spelen. Även Frölundas forward Michael Spacek är uttagen i Tjeckiens lag och Skellefteås målvakt Strauss Mann i USA:s.

Herrarnas OS-turnering i ishockey startar den 9 februari. Tre Kronors trupp dit presenteras den 21 januari.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS