Amanda Zahui ska spela med Washington i sommar. Arkivbild.
Amanda Zahui ska spela med Washington i sommar. Arkivbild. Bild: Mark J. Terrill/AP/TT

Zahui trejdad igen – klar för Washington

Basketlandslagets stjärna Amanda Zahui trejdas i amerikanska WNBA för andra gången på bara några veckor. Ny klubbadress blir Washington Mystics.
– Det känns fantastiskt, helt ärligt, säger Zahui till SVT.

ANNONS

För bara ett par veckor sedan bytte hon klubb från Los Angeles Sparks till Las Vegas.

– Jag var jättetaggad på att åka dit, men de har skrivit på med massa andra fantastiska spelare. Så jag och min agent förstod snabbt att jag kanske inte skulle få så mycket speltid. I förrgår frågade vi om jag fick tillåtelse att prata med andra lag och Vegas sade ja. Inom tio minuter ringde Washington och sade "vi behöver dig på planen och i laget så vi kan tävla mot New York och och Vegas – med dig i laget kan vi slå dem".

ANNONS

Zahui spelade senast i WNBA sommaren 2021. I fjol blev hon utan både spel och lön i Los Angeles, som valde att inte ha henne i laget när säsongsinledningen i USA krockade med slutspelet i Turkiet för svenskans Fenerbahce.

Årets WNBA-säsong inleds den 19 maj. Redan den här veckan spelar Amanda Zahui EM-kval med Sverige, borta mot Israel på torsdag och hemma mot Lettland i Avicii arena (tidigare Globen) på söndag.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS