Zlatan Ibrahimovic leds ut efter knäskadan han åkte på i en Europa League-match 2017.
Zlatan Ibrahimovic leds ut efter knäskadan han åkte på i en Europa League-match 2017. Bild: Dave Thompson AP/TT

Zlatan sörjer läkaren: "Skyldig honom allt"

Kirurgen Freddie Fu räddade Zlatan Ibrahimovics karriär. Nu har han avlidit, 70 år gammal. "Jag är skyldig honom allt", skriver den svenske stjärnan på Instagram.

ANNONS

2017 spelade Manchester United en Europa League-match mot Anderlecht, där Zlatan Ibrahimovic åkte på en allvarlig knäskada som hade kunnat vara slutet på hans karriär.

Men i stället reste svensken till Pittsburgh i USA där han opererades av kirurgen Freddie Fu, en specialist på korsbandsskador som behandlat mängder av idrottsstjärnor.

Operationen blev lyckad – och knappt sju månader senare gjorde Ibrahimovic sensationell comeback.

– Han är en av de främsta idrottsmän jag någonsin rört vid. Han har många år kvar på toppen, sade Fu efteråt.

Under fredagen meddelade University of Pittsburgh, där Fu jobbade, att 70-åringen avlidit. Enligt Pittsburgh Post-Gazette led han av cancer.

ANNONS

På lördagskvällen publicerade Zlatan Ibrahimovic en bild på Instagram där han uttrycker sin sorg efter stjärnläkarens bortgång.

"Freddie Fu gav mig en andra chans i min karriär. Jag är fortfarande på topp på grund av honom. Jag är skyldig honom allt. Tack Freddie Fu. Vila i frid".

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS