Mona Brorsson sköt fullt och tog sig i mål som bästa svenska i damsprinten. Hon blev 21:a. Arkivbild.
Mona Brorsson sköt fullt och tog sig i mål som bästa svenska i damsprinten. Hon blev 21:a. Arkivbild.

Sportslig baksmälla för firad Öberg

Hanna Öberg hyllades och firades ordentligt på Idrottsgalan. Då kan det vara svårt att ladda om på några dagar. Omställningen till hög höjd gjorde det inte lättare.

ANNONS
|

Öberg fick i måndags ta emot bragdmedaljen och röstades av svenska folket fram till vinnare av det prestigefyllda Jerringpriset.

Gamla meriter belönades rikligt, men framgång är en färskvara. I världscupsprinten över 7,5 kilometer i Anterselva (orten benämns Antholz av den tysktalande befolkningen i Sydtyrolen) i Italien kom en sportslig baksmälla.

Långsam åkning

- För mig var det ganska tufft. Jag har ett för långsamt tempo i spåret. Jag vill inte skylla i från mig, men jag tror jag behöver några dagar till på mig för att acklimatisera mig. Det är skillnad mot att vara på lågland, säger Öberg till SVT.

ANNONS

Om hon hade det jobbigt med syret var det si och så även med siktet. Hanna Öberg brände tre av tio skott och hade inte med toppstriden att göra. Internt i landslaget fick hon dessutom stryk av både Mona Brorsson (21:a) och Linn Persson (28:a).

Men inte heller Brorsson, som sköt fullt, var helt nöjd.

För passiv

- Jag tar med mig skyttet men i spåret hade jag jätteproblem. Jag var rädd för att gå på och i stället blev det passivt. På det stora helt var loppet ändå helt okej, säger hon till SVT.

Emma Nilsson blev 56:a och får köra jaktstarten på lördag. Anna Magnusson hamnade på fel sida om det strecket när hon kom 62:a.

Tyskan Laura Dahlmeier var sist ut av alla. Full pott i skyttet gav henne chansen till seger, men de allt mer stumma benen räckte inte ens till pallen.

Tjeckiskan Marketa Davidova vann före finländskan Kaisa Mäkäräinen och norskan Marte Olsbu Røiseland. Dahlmeier kom fyra.

TT
ANNONS