Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Sten Lennartsson har arrangerat många skyttetävlingar under åren. I helgen finns han förstås på plats när Trollhättebygden arrangerar nationell tävling i Arena Älvhögsborg.

Sten laddar för nytt mästerskap

Det var tre år sedan senast. Nu får Trollhättan en ny chans, vilket medför en hel del jobb. – Det blir cirka 275 starter och hela fredagen går åt till uppbyggnad, säger Sten Lennartsson.

2008 arrangerade Trollhättebygdens Sportskytteklubb nationellt mästerskap i luftgevär.

På lördag är det dags igen då föreningen, som är en sammanslagning av Flundre, Upphärad och Trollhättans skytteföreningar, står som värd för samma mästerskap.

Mentor för Benny

Sten Lennartsson var med då, och är förstås med nu också.

– Men nu är jag mer mentor åt tävlingsledaren Benny Johansson. Vi behöver få in en lite yngre generation också, säger den nyblivne pensionären.

Jämfört med 2008 är arrangemanget större i år då närmare 240 skyttar gör 275 starter. Det hela sker i Arena Älvhögsborg, vilket gör att hemmaskyttarna inte har någon fördel.

– Det blir samma för alla. Nytt ljus och annat ljud så ingen har någon fördel, säger Lennartsson om de tävlande som kommer från Ludvika i norr till Ystad i söder.

Att det inte kommer skyttar från norra Sverige beror på att tävlingen arrangeras på två orter då man också kan tävla i Umeå samma helg.

Lokal chans i lag

Det kommer att tävlas i junior-, senior- och veteranklass (stående och sittande).

Några hopp om lokala framgångar har dock inte Lennartsson.

– I lag kan det gå bra, men individuellt har vi tappat de senaste åren. Det är några bra som slutat, säger Sten och nämner bland andra Sven Haglund och Anders Gustavsson.

Med start tidigt fredag morgon kommer Arena Älvhögsborgs A-hall att förvandlas till ett skyttecenter med 40 banor och vid sextiden på kvällen ska det vara klart för de första tävlande.

– Det blir mycket jobb men många var med även 2008, så det ska nog gå bra, lovar Sten.