Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Storklubbar jagar Johan

I match efter match gör Johan Lundgren avtryck. Nu jagas han av klubbar högre upp i seriesystemet. Djurgården är en av de allsvenska föreningarna som uppvaktat FCT-stjärnan. Halmstad BK i superettan en annan.

Det är ingen hemlighet att FC Trollhättans energiske innermittfältare är på väg bort från klubben.

Han har, liksom mittfältskollegan Agon Beqiri, sedan länge haft ett kontraktsförslag att fundera på, men inte kommit till beslut.

– Johan säger sig inte vara mogen att bestämma sig än, säger FCT:s spelaransvarige Fredrik Nyqvist som naturligtvis hoppas att lagets bäste spelare den här säsongen stannar.

Samtidigt är han realist.

– Det är definitivt en av de bästa innermittfältarna i hela division 1 och det vore nog väldigt konstigt om han blir kvar hos oss.

DIF har kollen ...

Enligt vad TTELA erfar är Djurgården intresserat och ska vara en av flera allsvenska klubbar som har järn(kamin)koll på Johan Lundgren.

I superettan är serieledande Östers IF, mycket nära en allsvensk plats nästa säsong, en annan intressent liksom Halmstad BK.

När FCT mötte Utsikten på Ruddalens konstgräs i lördags fanns "halva HBK" på plats.

En var tränaren Jens Gustavsson.

... liksom HBK

– En bra och snabb passningsspelare som vi har ögonen på, säger HBK-tränaren till Hallandsposten.

Gustavsson är mycket noga i rekryteringen av nya spelare till nästa säsong, problemet är bara att halläningarna i dagsläget inte vet om det blir allsvenskt spel nästa säsong eller en fortsatt tillvaro i superettan.

HBK ligger tvåa efter Öster, på samma poäng som Brommapojkarna, och just nu alltså på direktuppflyttning.

Som sämst blir det en kvalplats till allsvenskan.

I FCT tittar man också på nya spelare för nästa säsong – Viktor Mollapolci, Melleruds IF, och David Johannesson, IFK Åmål, är två heta herrar.

– Plus några till, säger Fredrik Nyqvist.

TTELA-sporten sökte förgäves Johan Lundgren för en kommentar i går kväll.