Storvreta favoriter till guldrepris

Storvreta är favoriter till att ta andra raka SM-guldet i innebandy. Och självförtroendet i laget är på topp.

ANNONS
|

Storvretas guld den gångna säsongen var lagets femte på de senaste nio åren. Uppsalalaget med en hel drös landslagsspelare är storfavorit till att vinna serien även kommande säsong. Frågan är om något talar emot att Storvreta tar andra raka SM-guldet.

- Nja, jag tycker att det känns bra, säger Mattias Samuelsson på SSL:s upptaktsträff.

- Det gick bra förra året och vi har förstärkt truppen lite grann.

ANNONS

Tror på finalrepris

Ny för i år är förutom ett gäng nyförvärv även tränaren Andreas Harnesk, som bland annat har ett SM-guld med Iksus damer på meritlistan.

- Jag tror att det är nyttigt att det händer lite med en trupp. Vi försöker utveckla vår offensiva innebandy, spelet med boll. Harnesk och Widlundh (Kristofer, assisterande tränare) är skickliga där och har en tydlig bild av hur vi ska spela, säger Samuelsson.

Han tror på en finalrepris mot främsta utmanaren Falun.

- Det finns andra lag som ser intressanta ut, men jag tror inget av dem kommer att räcka i en semifinalserie, det tror jag inte. Får både Falun och Storvreta behålla sina trupper hyfsat skadefria så kommer det nog bli vi i final.

Bredare trupp i Falun

Falun hade inför finalförlusten mot Storvreta i våras aldrig tidigare förlorat en SM-final. I år är laget återigen tippat i toppen av tabellen, tränarna tror att dalalaget slutar tvåa i grundserien. Men lagkaptenen Emil Johansson tror att det kan räcka längre än så.

ANNONS

- VI har en bredare trupp. Vi var ganska få man förra året och vi var ganska många som fick gå rätt tungt ganska tidigt. I år har vi värvat in flera klasspelare, säger han.

Ett av de tyngre nyförvärven är landslagets kapten, centern Johan Samuelsson, som återvänder till SSL efter två säsonger i Schweiz.

- Han kommer in med ett driv, och han bidrar även utanför plan där han kommer att kunna hjälpa många av de yngre spelarna, säger Emil Johansson.

TT

Fakta: Så tippar tränarna herrarnas SSL

1) Storvreta

2) Falun

3) Linköping

4) Mullsjö

5) Växjö

6) Pixbo

7) Dalen

8) Kalmarsund

9) Jönköping

10) Helsingborg

11) Höllviken

12) Sirius

13) Lindås

14) Örebro

Fakta: Senaste SM-finalerna

Herrarnas SM-finaler under 2010-talet (segraren först):

2018: Storvreta–Falun 6–2.

2017: Falun–Växjö 5–4.

2016: Storvreta–Linköping 5–4.

2015: Falun–Linköping 6–4.

2014: Falun–Storvreta 7–6 efter förlängning.

2013: Falun–Dalen 5–2.

2012: Storvreta–Dalen 5–3.

2011: Storvreta–Warberg 8–7 efter straffar.

2010: Storvreta–Caperiotäby 5–2.

ANNONS