Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nikola Hajduk till undsättning.

"Superhjälte" jagade bort ilsken kråka

Robert Trei skulle bara hoppa ur bilen och hämta sin son från förskolan Lillegården. Ett ögonblick senare forsade blodet från hans huvud – han hade blivit attackerad av en ilsken kråka.

En fågel bokstavligen satte sin kråka på Robert Trei på Stavre i fredags eftermiddag när sonen skulle hämtas från förskolan.

Kråkan kom flygande i hög fart och högg flera gånger med näbben och rev med klorna på Roberts huvud.

– Det gjorde rejält ont, framförallt sved det rejält efteråt, säger Robert och visar några sår i hårbotten när TTELA träffar honom på måndagseftermiddagen.

När alla barn var i säkerhet inne och blodet var borttorkat, fick Robert Trei besöka vårdcentralen och antagligen fick han, förutom flera sår, en lätt hjärnskakning. De kommande dagarna får han dessutom gå på en penicillinkur.

Under måndagen kunde man konstatera att det fanns tre kråkungar inne på förskolans område som inte kunde ta sig över staketet. Fyra föräldrar vaktade dem noga.

Men faran ska vara över, för tidigare i går kunde en av kommunens IT-handledare, Nikola Hajduk, rycka in och rädda barnen, deras föräldrar och personalen från de ilskna kråkorna, när han var förbi i ett annat ärende.

– Han satte en cykelhjälm på huvudet och klädde in sig i en filt och schasade iväg kråkfamiljen. Han är dagens hjälte, barnen kallade honom för superhjälte, säger Elisabeth Widell, som jobbar på förskolan.

Robert Trei berömmer förskolans personal, som lyckades lugna alla barn när blodet forsade från hans huvud, men han är kritisk till att det dröjde ett par dagar innan kråkorna togs bort.

– Det som är mest irriterande är att man inte kunde få tag på någon på kommunen när det var klämdag och sen helg. Tänk om ett av barnen hade attackerats, de hade antagligen skadats betydligt mer, säger han.