Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Insändarskribent. Sven Norlin använder sin dator flitigt när han vill tycka till om något som händer i samhället, både lokalt och på riksplanet.

Sven har skrivit över tusen insändare

Från och med i dag börjar tidningen lägga ut insändarna på sajten ttela.se. Tidningen har träffat 88-årige Sven Norlin som är insändarskribent sedan många år tillbaka och har valt att påverka demokratin på detta sätt. – Jag skriver mycket om sociala problem och orättvisor i samhället, säger han.

Sven Norlin i Vargön växte upp med stora orättvisor i samhället. Skillnader mellan arbetare, statare och tjänstemän var stora och han blev tidigt intresserad av politik och kämpade med att försöka motverka klasskillnaderna.

Han började sin yrkesbana som svetsare och slutade som metallordförande i Trollhättan. Att förhandla var hans bord.

1965 började Sven skriva insändare och än i dag håller han på för att påverka de politiska beslutsfattarna och "väcka" folk.

– Jag har skrivit tusentals insändare under åren. De handlar mycket om sociala problem och orättvisor i samhället. Så fort jag reagerar över något så skriver jag, säger han.

Sven tycker till om saker och ting både på det lokala planet och riksplanet.

– Jag skriver mest i TTELA, men även i Aftonbladet och Ny tid.

Han brinner för Vargön, där han bor och är uppväxt, och under åren har han skrivit mycket om och slagits för biblioteket och apoteket i Vargön som var nedläggningshotade, följderna av Vargöns sammanslagning med Vänersborgs kommun och Björkås bevarande.

– Jag har också skrivit direkt till statsminister Stefan Löfven och fått svar, säger Sven och visar brevet.

Får du någon respons från folk?

– Ja, många har sagt att när jag slutar skriva insändare så slutar de prenumerera, säger Sven och skrattar.

Och nu är det alltså inte bara i papperstidningen som man kan ta del av insändarna.

– Vi har olika plattformar och då gäller det att använda dem och få så stor spridning som möjligt på insändarna. Målsättningen är att de insändare som publiceras på pappret även kommer på sajten ttela.se, säger Ingalill Sundhage, chefredaktör på TTELA.

Här kan du läsa insändarna.