Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

"Svensk zon" där tiggare brukar sitta

"Svensk zon" med vit färg. Någon har ägnat sig åt skadegörelse utanför en Vargöbutik där tiggare brukar sitta. – Att folk är så småsinta gör mig förbannad, säger Vargöbon Filip Blomqvist.

Filip Blomqvist har bott i Vargön hela sitt liv, och brukar ibland ge tiggaren utanför butiken pengar eller något att dricka.

– Han frågar alltid hur läget är, jag svarar "bra" och frågar honom detsamma. Han nickar och ser glad ut, och det är ungefär den relationen vi har, säger Blomqvist, som reagerade starkt när han på söndagen såg vad som skrivits med vit färg i asfalten där tiggaren brukar sitta.

– Det är lätt att få känslan i Vargön, baserat på diskussioner tidigare, att det största problem vi har är den här tiggaren. Att vi har dåliga vägar är ingenting, men den här tiggaren som sitter där och inte skadar någon är tydligen ett jätteproblem, säger Blomqvist, som själv fått en hel del arga kommentarer efter att ha delat ett inlägg om texten i en Facebooksgrupp.

– Att folk är så småsinta gör mig förbannad, att de inte kan vara medmänniskor. Jag skäms, säger Blomqvist.

Händelsen är polisanmäld och kommer sannolikt att rubriceras som skadegörelse med hatbrottsmotiv, enligt polisen i Trollhättan.

Enligt uppgift till TTELA ska det finnas samma text på flera ställen i Vargön.