Svenskarna sköt bort medaljerna

Efter halva herrarnas distanslopp var två av medaljerna svenska. Men det höll inte hela vägen den här gången. Däremot blev det en ny bra laginsats som bådar gott inför stafetterna.

ANNONS
|

Jesper Nelin sköt bort medaljchanserna på sista skyttet. För Samuelsson försvann medaljen med en bom på tredje skyttet. "Silver-Sebbe" hade vissa förhoppningar kvar när han gick i mål, men längre bak i startfältet kom slovenen Jakov Fak och knuffade ner svensken från pallen.

- Jag visste att jag gick för medalj, men det var tre andra som var starkare i dag, säger Samuelsson.

- Är man så nära vill man ha en medalj, så är det.

ANNONS

Rysk kritik

Svensken var till slut bara 15 sekunder bakom bronsmedaljören Dominik Landertinger, Österrike, och 24 sekunder bakom Jakov Fak på silverplatsen. Guldet gick till norrmannen Johannes Thingnes Bø, som sköt två bom men åkte snabbast av alla.

Sebastian Samuelsson har haft ett par intensiva dagar. Dels med OS-silvret, dels med ett inlägg på Twitter som fått starka ryska reaktioner. Samuelsson skrev att han är besviken över beslutet att låta Ryssland behålla världscupavslutningen.

Det har – inte oväntat – väckt en del hätska kommentarer.

Efter distansloppet står svensken dock fast vid sin åsikt.

- Ja, det fick man ju lite skit från några ryssar av. Det var mycket på ryska, men det var många som inte var glada, så mycket fattade jag, säger han.

- Men jag tycker att det är problematiskt att en nation som inte har en fungerande antidopningsorganisation, som inte får utföra tester för att Wada säger så, ska hålla en världscup. Det tycker jag är tråkigt.

ANNONS

Fortfarande hungrig

Sebastian Samuelsson verkade annars helt opåverkad av uppmärksamheten efter silvret i jaktstarten och inledde med att skjuta fullt i de två första skjutningarna.

- Dagen efter medaljen var det inte mycket vila för mig. Men jag visar att jag är hungrig för mer, säger han.

Även om det inte blev någon medalj den här gången, imponerade även de svenska herrarna med sin laginsats.

Utöver Samuelssons fjärdeplats slutade Fredrik Lindström åtta. Jesper Nelin, som före loppet bara som hastigast hann träffa sambon Hanna Öberg efter hennes OS-guld, blev till slut 24:a.

Det kan bli riktigt kul för Sverige både i mixedstafetten och de båda vanliga stafetterna.

- Ja, det känns ju som att man får avvakta uttagningarna och se om man är med i laget överhuvudtaget, säger Fredrik Lindström.

- Det känns nästan overkligt vilken form vi är i och hur resultaten rullar in. Det verkar som att ingenting är omöjligt.

ANNONS
Pyeongchang, TT:s utsända
ANNONS