Svenskt bu och bä när Bø vann

Suveränen Martin Fourcade var chanslös. I stället väntade en norsk uppvisning i de slovenska alperna. Inte i skytte men väl i skidåkning. Johannes Thingnes Bø brände ett skott, gav sig ut på en straffrunda men vann milsprinten ändå.

ANNONS
|

Trots att alla tio skotten inte satt där de skulle kunde Bø förlita sig till sin utmärkta teknik och snabbhet på skidorna. Det gav segern.

- Med en bom är det här ett bra resultat att bygga vidare på. Jag hade bra skidor, säger vinnaren till SVT.

Dagen blev inte sämre av att han dessutom slog storebrorsan Tarjei Bø, som kom fyra.

- Lillebror kom och tog mig, säger Tarjei Bø utan någon större besvikelse.

ANNONS

Fransmannen Antonin Guigonnat och ryssen Alexander Loginov (trea) gjorde i stället Johannes Thingnes Bø sällskap på prispallen.

Fourcade? Han kom inte ens bland de 20 bästa.

Ingen festlig uppföljning

Någon festlig svensk uppföljning på de fina prestationerna i torsdagens distansloppet väntade inte i världscupen i Pokljuka.

Jesper Nelin, först ut av svenskarna, bommade två skott direkt i liggande och med ännu en miss i stående var han borta från en framskjuten placering.

Åkningen var okej.

- Vi har tränat hårt och bra i sommar. Det ska inte vara några problem, sade 41:a-placerade Nelin till SVT inför starten apropå att köra en sprint dagen efter distansloppet över 20 km.

Sebastian Samuelsson, 14:e åkare i mål, såg två kulor missa sina mål och det var minst en bom för mycket för att utmana om tätplatserna.

Han gav sig själv både ris och ros.

- Jag åker som en toppåkare och skjuter som en junior. Med två bom går jag in under minuten (51,6 sekunder) mot Bø och det är bra. Hittills har jag fem bom på tre tävlingar. Det är inte dåligt, men ska jag vara med längst upp måste jag skjuta fullt, säger Samuelsson till SVT.

ANNONS

Ont i en visdomstand

Även Martin Ponsiluoma, 34:a, hade två missade skott, så även Peppe Femling som åkte långsammare och kom 71:a.

- Jag är ändå nöjd. Först varvet var jag pigg och hade mycket energi och det gick mycket lättare i dag än i går, säger Ponsiluoma till SVT.

Fredrik Lindström har problem med en visdomstand och reste hem för operation, men siktar på att vara tillbaka lagom till Hochfilzen där världscupen fortsätter i nästa vecka.

Herrarna avslutar världscupen i Pokljuka med jaktstarten över 12,5 kilometer på söndag. Där åker Samuelsson, Ponsiluoma och Nelin.

TT
ANNONS