Sverige femma – efter Lindströms slarv

Fredrik Lindström och Linn Persson slutade femma i singelmixedstafetten i världscuppremiären i skidskytte. För Lindström var det första gången han körde tävlingsformen.

ANNONS
|

Det blev inga straffrundor för den svenska duon men en hel del reservskott krävdes – sju för Linn Persson och tre för Fredrik Lindström.

Med snabbast åktid i spåret var de till slut 35,5 sekunder bakom segrande Norge, med Lars Helge Birkeland och Thekla Brun-Lie i laget, och femma i mål.

- Vi är det lag som åkt snabbast, så analysen är att vi sköt för dåligt, annars kan vi vinna en sådan här tävling. Det var ändå rätt bra svar, säger Lindström.

ANNONS

Nästa tävling för skidskytteveteranen är ett distanslopp på onsdag.

- Nu blir det lite motsatsen, inte alls samma stress. Bommarna på skyttet blir väldigt kostsamma och då får man skärpa till sig lite mer, man behöver inte stressa och jaga den allra snabbaste skyttetiden.

Senare under eftermiddagen kom Sverige, med Emma Nilsson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson, åtta i mixedstafetten. Detta bland annat efter ett fall av Nilsson och en straffrunda för Nelin.

Pokljuka, TT:s utsända
ANNONS