Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Uppskattningsvis 100 kvadratmeter av taket på Arena Vänersborg har rasat in under natten till lördag.

Taket rasade på arenan

- uppdaterad 12:00 - Så sent som i går skottades arenans tak. Trots det rasade delar av det in under natten. – Det här är ju inte bra, det räcker med allt som redan skrivits om Arenan, säger Peter Nilsson, chef på Arena Fritid i Vänersborg.

Ansvariga från fritidsförvaltningen och representanter från försäkringsbolaget finns på plats i Arena Vänersborg. Väktare har spärrat av området så att ingen obehörig ska kunna gå in.
Rasrisken bedöms fortfarande vara stor och säkerheten kan inte garanteras. Därför har även övriga byggnader vid Sportcentrum spärrats av.
– Det här är tråkigt. Och så är det sportlov, nu verkar det som att en massa aktiviteter måste ställas in, säger en bedrövad Peter Nilsson.


Vid tvåtiden natten till lördag löstes arenans larm ut. Väktare åkte till plats och upptäckte då att taket rasat in. De berörda på kommunen informerades och även räddningstjänsten larmades.
– Det kan vara upp till 100 kvadratmeter som har rasat in och det ligger en massa snö på bandybanan, säger Karl-Erik Johansson, insatsledare vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.


Under lördagen ska kommunen och försäkringsbolag diskutera hur man ska hantera ärendet. I nuläget är det allt för farligt att skicka upp någon att inspektera taket. Vad det är som gjort att taket rasat in går därför inte att säga och inte heller om försäkringen ska gälla i det här fallet.

Gerhard Fryk är produktchef på Länsförsäkringar.
– Vi vet inte riktigt vad vi ska säga. Försäkringsfrågan är lite komplicerad vad gäller den här typen av frågor, säger han.
– Men den här händelsen är lite annorlunda jämfört med de andra takrasen som skett. I de andra fallen har taket rasat in en tid efter att snön fallit, här har taket rasat in under pågående snöfall, fortsätter han.
Att kommunen sett till att taket blivit skottat är också något som väger in i en kommande bedömning.