Telekombolaget Tele2 redovisar kvartalsresultat. Arkivbild.
Telekombolaget Tele2 redovisar kvartalsresultat. Arkivbild.

Tele2 stiger på stark rapport

Mobiljätten Tele2 levererade en stark rapport för det fjärde kvartalet 2018. Investerarna gör tummen upp och aktien stiger 1,5 procent i öppningshandeln.

ANNONS
|

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett resultat före av- och nedskrivningar (ebitda) och rensat för engångsposter på 1956 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2018.

Det kan jämföras med 1315 miljoner kronor året före och var i linje med analytikernas förväntningar enligt Reuters sammanställning.

Intäkterna för bolaget, som ingår i Stenbecksfären, uppgick till 7,1 miljoner kronor, jämfört med 5,7 miljoner kronor ett år tidigare.

Periodens resultat landade på minus 399 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2018. Det kan jämföras med vinsten på 461 miljoner kronor motsvarande period året före. Beslutet att omorganisera verksamheten under 2020 medförde nedskrivningar av en uppskjuten skattefordran i Luxemburg som påverkade resultatet negativt med 1134 miljoner kronor.

ANNONS

Under fjärde kvartalet slutfördes fusionen mellan Tele2 och Comhem som enligt Tele2 beräknas ge synergieffekter på 1 350 miljoner kronor per år.

”Med två framgångsrika företags förenade talang och en färdplan med spännande initiativ ser jag en ljus framtid för Tele2 under kommande år", skriver vd och koncernchef Anders Nilsson i rapporten.

Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 4:40 kronor per aktie, jämfört med utdelningen på 4:00 kronor året före.

TT
ANNONS