Tollefsen hyllades – då vann Färjestad

Färjestads tidigare försvarare och lagkapten Ole-Kristian Tollefsen hyllades inför lördagens hemmamatch mot Frölunda. Då såg Färjestads backar till att Tollefsen fick se sin gamla klubb vinna med 3–1.

ANNONS
|

Hemmalaget Färjestad började med att hylla Ole-Kristian Tollefsen för hans insatser i klubben. Den tidigare lagkaptenen ådrog sig en hjärnskakning i februari 2017. Norrmannen försökte ta sig tillbaka men tvingades ge upp och beslutade sig i januari för att avsluta karriären.

Den hårdföre backen fick stående ovationer av fansen och han passade på att hylla klubben, supportrarna och familjen i sitt tal.

"Älskar er"

- Hela gänget, jag älskar er och jag kommer sakna er, sade han om klubben och människorna i den innan han vände sig mot publiken.

ANNONS

- Ni som ger liv i arenan. Ni ska bua, ni ska heja, ni ska hojta till. Precis så ska det vara i hockey. Ni har alltid backat mig oavsett vad jag gjort, det kommer sitta kvar resten av livet.

Tollefsen var inte känd som en poänggörare av rang, och var mer av en defensivt inriktad försvarare. Passande nog var det också en ovan målskytt som satte den första pucken i nät. Backen Johan Ivarsson gjorde sitt blott andra mål för Färjestad när han satte 1–0 efter 14.53 i första perioden.

En annan back, Theodor Lennström, ökade på ledningen till 2–0 i den andra perioden när han gjorde sitt första mål för säsongen.

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist efterfrågade i CMores pausintervju ett hetare Frölunda inför den tredje perioden. Han fick som han ville – och det var han själv som tog tag i taktpinnen. En snabb spelvändning resulterade i en passning från Tim Söderlunds klubba till Lundqvist som med ett hårt direktskott satte reduceringen.

"Grymt stöd här hemma"

Hetare än så blev dock inte Frölunda. Färjestad vann till slut med 3–1 efter att Gustav Rydahl styrt in kvällens sista mål i tom kasse.

ANNONS

Frölundas tränare Roger Rönnberg var efter matchen missnöjd med antalet utvisningar.

- Vi spelar för lite fem mot fem, och för dåligt i vårt powerplay för att vinna i dag, säger han till CMore.

Desto muntrare miner var det i Färjestad.

- Vi har grymt stöd här hemma och det känns jättebra att kunna vinna när det kommer så mycket folk. Vi var revanschsugna från i går så det var hur skönt som helst att vinna, säger Färjestads Michael Lindqvist.

TT
ANNONS