Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Trollhättan ny bas för Kris

Trollhättan blir den nya basen för den ideella föreningen Kris, Kriminellas revansch i samhället, i Trestadsområdet. Detta efter att den tidigare huvudföreningen i Uddevalla gått i konkurs.

I juli gick Kris i Troll-
hättan från att vara en filial till huvudföreningen i Uddevalla till att bli egen förening. I samband med detta flyttade föreningen in i sin nya lokal på Olof Palmes gata i Trollhättan. Tanken är nu att hela verksamheten för Kris i Trestadsområdet ska skötas därifrån.

– Vi har byggt upp lokalen under sommaren och när det är färdigt så blir det invigning när alla semesterperioderna är slut, säger Joakim Antonsson, vice ordförande för Kris i Trollhättan.

Mer jobb

Uppgraderingen från filial till huvudförening kommer innebära mer jobb för Kris i Trollhättan. Mer föreläsningar leder till mer sysselsättning för föreningens medlemmar som hjälper till ideellt. Behovet av ett Kris i Trestadsområdet är jättestort enligt Joakim Antonsson:

– Det existerar kriminalitet och missbruk överallt i samhället och vi är till stor nytta för de som är i behov av hjälp, säger han.

Den tidigare huvud-
föreningen i Uddevalla gick i konkurs efter att medlemsantalet sjönk och spiken i kistan kom när kommunen sa nej till ett bidrag. Någon oro för ett liknande scenario i Trollhättan har inte Joakim Antonsson.

”Bra tillväxt”

– Vi har ett bra samarbete med kommunen och företag i området. Vi får in nya företag som vill hjälpa till hela tiden och vi har bra tillväxt, säger han.

Hur ska ni jobba för att undvika liknande medlemstapp som föreningen i Uddevalla?

– Vi ska satsa utåt på skolor i Trestadsområdet och hjälpa ungdomar om de har frågor. Vi ska också ringa skolor och företag för gemensamma satsningar, säger Joakim Antonsson.

Vad betyder det för me dlemmarna som besökte föreningen i Uddevalla att basen flyttas till Troll hättan?

– Det blir ingen skillnad, de är välkommna att arbeta sig in här och vi kan erbjuda dem föreläsningar och hjälp, säger Joakim Antonsson.