Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel EdsbaggeChefsåklagare Bild: Aron Engman
Daniel EdsbaggeChefsåklagare Bild: Aron Engman

Åklagaren överklagar assistentmordsdom

I tingsrätten dömdes den 42-åriga kvinnan till 18-års fängelse för mord på sin kollega. Enligt P4 Väst har chefsåklagare Daniel Edsbagge nu överklagat domen.

Det var i september förra året som polisen larmades till en lägenhet i centrala Trollhättan. På platsen fann man en man i 30-årsåldern med kraftiga skärskador i nacke och hals. Mannen jobbade som personlig assistent och mordet skedde på hans arbetsplats samtidigt som omsorgstagaren låg och sov i ett rum bredvid.

LÄS MER: Morddömda kvinnan överklagar till hovrätten

Tidigt i utredningen skulle misstankarna riktas mot en av mannens kollegor, en 42-årig kvinna. Kvinnan dömdes i början av mars till 18-års fängelse för bland annat mord.

Åklagaren menar att motivet bakom mordet var ekonomiskt och att assistenten mördades för att kvinna skulle kunna komma över sin brukares bankkort. Kvinnan har erkänt att hon har stora ekonomiska problem relaterade till sina spelskulder, men har hela tiden nekat till brott. Kvinnan överklagade sin dom för några dagar sedan och hävdar fortfarande att det var en för henne okänd man som utförde mordet.

LÄS MER: Kvinna döms för assistentmordet

Nu har även chefsåklagare Daniel Edsbagge överklagat domen. Enligt P4 Väst ska skälet till överklagandet bero på att mordet var såpass allvarligt att han vill att hovrätten ska pröva i fall kvinnan i stället ska dömas till livstid.