Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Arvemark, gruppledare för Centerpartiet i Trollhättan. Bild: Centerpartiet
Mikael Arvemark, gruppledare för Centerpartiet i Trollhättan. Bild: Centerpartiet

C har bestämt sig - så ska Trollhättan styras

Centerpartiet i Trollhättan har beslutat att man ska inleda förhandlingar med M och KD för att ta över styret i Trollhättan. Beslutet gör att ett maktskifte i Trollhättan blir allt mer sannolikt.

– Jag skulle inte säga att det var lätt att komma fram till. Vi har diskuterat fram och tillbaka väldigt mycket men det var ett enhälligt beslut. Vi är måna om att få fram vår politik på bästa sätt och vi har haft ett samarbete med M och KD under mer än tolv år. Det var det som fällde avgörandet och jag tror att vi kommer att få igenom mer politik i den här konstellationen, säger Mikael Arvemark, gruppledare för Centerpartiet i Trollhättan.

Beslutet innebär alltså att Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet kommer försöka styra Trollhättan i minoritet. En förutsättning för samarbetet är att man inte har några uppgörelser med Sverigedemokraterna trots att de är vågmästare.

– Vi har varit väldigt tydliga med att det är vi tre partier som förhandlar och som kommer lägga fram de politiska förslagen. Men röstar SD emot oss så faller vissa förslag och det är tyvärr så när man har en minoritet och det får vi leva med.

Vad händer härnäst?

– Vi har utsett en förhandlingsgrupp och informerat alla andra partier om hur vi tänker framåt. Nu drar förhandlingarna med Moderaterna och Kristdemokraterna igång här den närmsta tiden.

LÄS OCKSÅ: Nu avgörs Trollhättans politiska framtid