Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En person påkörd på E45

Sent på onsdagskvällen blev en man påkörd på E45, söder om Trollhättan. Han fick föras med ambulans till sjukhus och vägen stängdes under arbetets gång av i norrgående riktning, vilket resulterade i bilköer.

Klockan 22.18 på onsdagskvällen larmades ambulans, polis och räddningstjänst till en trafikolycka på E45 i höjd med Sjuntorp, söder om Trollhättan.

– Det är en bil som fått stopp. När de var ute ur bilen blev en påkörd, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänst.

Räddningstjänsten spärrade först av vägen helt i norrgående riktning.

– Så det är väldigt många bilar som står i kö, säger Tony Karlsson.

En till sjukhus

Två ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till olycksplatsen och SOS alarm meddelade senare att en person hade förts till sjukhus med ambulans.

Jens Christensen, vakthavande befäl hos polisen i Storgöteborg, säger att polisen hade en patrull kvar vid olycksplatsen klockan 23.30, och att den påkörda personen hade beskrivit smärtor i höften.

Räddningstjänst meddelade strax innan midnatt att de tillsammans med ambulanspersonal lämnat platsen. Då hade också ett av körfälten öppnats upp.

Vårdslöshet i trafik

På torsdagsmorgonen meddelade polisen att ärendet inledningsvis rubriceras som vårdslöshet i trafik.

– Föraren av personbilen som orsakade olyckan är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Det kommer utredas vidare och så får vi se var vi slutar när vi har alla fakta, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Den misstänkta är en man i 30-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida.

Både målsäganden, en man i 45-årsålder, och en kvinna som åkte med i bilen fick föras till sjukhus. Den målsägande mannen ska enligt polisen ha fått någon fraktur samt även ha slagit i huvudet i samband med påkörningen. Kvinnan ska ha varit chockad, men inte skadad i övrigt.

NU-sjukvårdens presstjänst meddelar på torsdagsmorgonen att skadeläget är ”allvarligt men stabilt” för målsäganden. ”Patienten kvarligger för vård”, skriver man i ett mejl till TTELA.

Efter olyckan blev det långa köer på E45.

– Då meddelade både bärgningsbilen och Trafikverket att folk tröttnade på att vänta och vänder på vägen och försöker hitta andra vägar. Bara det är ju trafikfarligt, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson på torsdagsmorgonen.

Men inga andra trafikolyckor ska ha uppstått i samband med detta och inga andra anmälningar har upprättats.