Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Förvaltningschefen Karin Persson i Trollhättan sparkas

Karin Persson, chef för utbildningsförvaltningen i Trollhättan, sparkas från sin tjänst då stadsdirektör Said Niklund tappat förtroendet för henne.
– Jag hade inga tankar på att sluta och hade gärna fortsatt mitt uppdrag, säger Karin Persson.

Utbildningsnämndens ordförande Marie-Louise Coon (M) vill inte kommentera att förvaltningschefen fått sparken, utan hänvisar till kommunstyrelsens ordförande.

– Stadsdirektören Said Niklund har varit tydlig med att han saknar förtroende för henne och politiken står helt eniga bakom stadsdirektören i den här frågan, säger kommunalrådet Peter Eriksson (M).

Helena Kronberg går in som tillförordnad förvaltningschef från och med måndagen den 3 april, fram till att en ny chef har rekryterats.

Bakgrunden är meningsskiljaktigheter kring hur det strategiska stadsövergripande arbetet ska utföras. Därför har stadsdirektören Said Niklund, i nära samarbete med kommunledningen, beslutat att Karin Persson ska lämna sitt uppdrag den 31 mars.

– Jag hade inga tankar på att sluta och hade gärna fortsatt mitt uppdrag, men nu är det som det är, säger Karin Persson.

Karin Persson: ”Jättefina år i Trollhättan”

Hon rekryterades från Lerums kommun för närmare fyra år sedan. Där arbetade hon som verksamhetschef för skolan.

– Det har varit jättefina år i Trollhättan och jag är tacksam att jag varit en del av utbildningsförvaltningen och Trollhättans stad. Vårt viktiga arbete har syftat till att höja kunskapsresultaten och arbeta för ökad social integration. Flera viktiga stora saker vi gjort har varit i syfte att öka och stärka likvärdigheten så att alla barn och elever får den undervisning och utbildning som de har rätt till och bättre förutsättningar att lyckas i livet. Jag hade gärna varit kvar och fortsatt den här resan, säger Karin Persson.

Får 22 månadslöner av kommuner

Hon säger själv att beslutet kom överraskande och det var relativt nyligen.

– Det är en stor och otroligt viktig verksamhet där personalen arbetar målmedvetet och gör sitt allra bästa. Jag önskar dem verkligen all lycka i framtiden.

Trollhättans stad har kommit överens om en uppgörelse med Karin Persson.

– Hon kommer att få 22 månadslöner, säger Peter Eriksson.

Stadsdirektören Said Niklund bekräftar att han saknar förtroende för Karin Persson.

– Av respekt till vår överenskommelse kan jag inte gå in på några detaljer varför, säger han.

Processen med att rekrytera en ny förvaltningschef kommer påbörjas inom kort.

– Vi har redan påbörjat arbetet med att ta fram underlag. Detta ska vi göra tillsammans med utbildningsförvaltningens ledningsgrupp, fackliga organisationer och politiken, säger Said Niklund.

LÄS OCKSÅ: Här saknar nästan hälften gymnasiebehörighet

LÄS OCKSÅ: En fjärdedel av rektorerna slutar

LÄS OCKSÅ: Nu börjar 250 elever bussas till nya skolor