Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Fortsatta förseningar i Trollhättan efter kontaktfel

Ett kontaktledningsfel påverkar tågtrafiken med kraftiga förseningar och inställda tåg till och från Göteborg under onsdagen. Bland annat påverkas stationerna i Vänersborg, Trollhättan och Lödöse kraftigt.
– Det är beklagligt, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Kontaktledningsfelet strax utanför Göteborgs centralstation inträffade klockan 15.17 på onsdagen.

– Det är helt strömlöst just nu på grund av en nedriven kontaktledning vid Göteborgs central, sade Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket då till Göteborgs-posten.

Vid klockan 18 stod flertalet tåg i Trollhättan och väntade på möjligheten att rulla. Det är tåg från SJ, Västtrafik och norska Vy. Men de, tillsammans med kvällens tänkta avgångar, kan få vänta ett tag till.

– Norr om Göteborg är det fortsatt stora problem. I nuläget (19.25) är bara ett av fyra spår som går norr från Göteborg öppet, vilket påverkar tågtrafiken till Bohuslän, Skövde och Vänersborg. Trafikverket planerar nu att öppna två spår till vid midnatt och det fjärde vid klockan sju imorgon bitti, så även morgontrafiken kan påverkas, säger Mette Ramquist.

Ersättningsbussar har satts in på vissa ställen, däribland till och från Lödöse, Trollhättan och Vänersborg. Västtrafik har under kvällen ett 20-tal ersättningsbussar i rullning för att kunna hjälpa resenärerna på de sträckorna.

– Vi har i nuläget runt 20 ersättningsbussar men försöker ta in så många som bara möjligt för att underlätta situationen för resenärerna, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Hon fortsätter:

– Jag vill även skicka med alla resenärer att man kan ansöka om förseningsersättning om man blivit mer än 20 minuter sen. Det uppmanar vi alla att göra. Det går smidigt att göra på vår hemsida eller på vår app ToGo.

Texten uppdateras...