Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

SKUGGVÄRLD. Bara i Tvåstadsregionen uppskattas långt fler än 40 familjer leva gömda efter att ha fått avslag på sina asylansökningar.

Kultur ska hjälpa papperslösa familjer

Nätverket Ingen människa är illegal Trollhättan/Vänersborg anordnar en kulturafton i syfte att samla in pengar till papperslösa barnfamiljer.

Första lördagen i november blir det liveband och poesi i Magnus Åbergsgymnasiets aula i Trollhättan. De pengar som kommer in under kvällen ska oavkortat gå till papperslösa barnfamiljer som ett bidrag till mat, kläder, mediciner och hyra.

Nätverket Ingen människa är illegal Trollhättan/Vänersborg har i dag kontakt med omkring 40 gömda familjer i Tvåstadsregionen, men uppskattar att det finns långt fler som inte vågar ge sig till känna.

Nätverkets roll är att praktiskt stödja de människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sina asylansökningar.

Under kulturaftonen där artister som bland andra Hamodii, Carbonate, Glassfabriken, Gabriel Andersson och Civil olydnad medverkar är nätverkets plan att försöka lyfta de papperslösas situation på flera sätt. Som ett led i att skapa engagemang och få fler att hjälpa de utsatta.

– Vi lever i en tid där samhället blir hårdare och där fler behöver veta att vi finns. Fler behöver hjälp och vi behöver växa, säger nät-verkets Marcus Lagerup.