Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Misshandel i centrala Trollhättan

Under fredagskvällen larmades polisen till centrala Trollhättan efter att bråk uppstått mellan flera personer. Initialt fick polisen uppgifter om att någon skulle ha blivit knivskuren i samband med händelsen, uppgifter som sedan dementerades.
– Det verkar inte ha förekommit några tillhyggen, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen.

Klockan 21.16 larmades polisen till ett bråk på Rinmansgatan i centrala Trollhättan. Initialt fick polisen uppgifter om att en person kan ha blivit knivskuren i samband med bråket och sedan avvikit från platsen.

– Det ska röra sig om två svartklädda gärningsmän och en ska ha en kniv på sig, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson kort efter larmet kommer in.

Uppgifterna om att det ska ha förekommit tillhyggen dementeras senare av polisen. Det visar sig också att det förekommer fler målsägande i ärendet. Totalt är de fyra målsägande, uppger Thomas Fuxborg på lördagen.

– Det ska ha varit flera personer som stått och tittat på vid en trafikolycka. När de sedan går därifrån så är det några som kastar sten på dem. Det uppstår då ett bråk mellan personerna. Det verkar alltså inte vara några tillhyggen eller någon kniv inblandad utan bara sparkar och slag, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen, strax innan midnatt.

Dagen efter händelsen säger Thomas Fuxborg att det kan ha varit så mycket som 20 personer som följt efter målsägandena och kastat sten efter dem.

– Det uppstår ett bråk när de målsägande konfronterar dem. Ett bråk där två av dessa 20 deltar. Det är de två som i nuläget är misstänkta.

Båda de två misstänkta och de fyra målsägandena är under 20 år gamla, ett par av dem är under 18.

En av de målsägandena fick åka till sjukhus då han blivit slagen och sparkad på. Han blödde från näsa och mun, men fick inga allvarliga skador. Ingen av de inblandade blev allvarligt skadad.

Händelsen rubriceras i nuläget som misshandel.