Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Pepparkakstävlingen i full gång

Nu har tiden gått ut för att delta i pepparkakstävlingen. Elva bidrag kom in och under måndagen träffas juryn för att utse finalister.

Det är fjärde året som Trollhättans stad arrangerar pepparkakstävlingen, i år i samarbete med såväl TTELA som Innovatum Science center.

Många fantastiska pepparkaksbyggen har deltagit i tävlingen genom åren. 2017 stod vänersborgaren Ulrika Wennersten som segrare. Hon hade lagt ner 30–40 timmar på sitt engelska medeltidshus med pub, men betydligt enklare konstruktioner har prisats på grund av humor och fantasi.

Tävlingsregler

Reglerna för pepparkakstävlingen är följande:

• Huvudingrediensen i bygget ska vara pepparkaksdeg och övriga material ska vara ätbara.

• Mejla en bild på ditt tävlingsbidrag till [email protected], senast 16 december. Glöm inte att bifoga namn, adress och kontaktuppgifter i mejlet. Beskriv gärna vad bygget föreställer.

• Bilderna kommer löpande att läggas ut på ttela.se, och det är bra om bilderna har breddformat. Trollhättans stad och TTELA förbehåller sig rätten att publicera alla tävlingsbilder.

• Om du vill kan du lägga upp din bild på sociala medier, under hashtaggen #pepparkaksbyggethn.

• En jury kommer att välja ut ett antal finalister, som TTELA:s läsare kan rösta på fram till midnatt 20 december. På självaste julafton, 24 december, presenteras vinnaren.