Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebild på Tramadol. Bild: Jessica Gow/TT
Genrebild på Tramadol. Bild: Jessica Gow/TT

Samtal om narkotika­kulturen

I enlighet med medborgarlöftet anordnas medborgardialogen – För föräldrar om narkotikasituationen – i Trollhättan. En träff som kan bli åter­kommande om kommun­invånarna visar sitt intresse.

Under onsdagen, i stadshuset, arrangeras en träff med bland andra Matias Hasselström, gruppchef för områdespolisen i Trollhättan och kommunens fältenhet .

Syftet är att samtala om hur staden arbetar för att få unga att välja bort droger, alkohol och tobak. På plats finns kommun och polis representerade för att kunna lyfta olika perspektiv i det förebyggande arbetet.

– Träffen är tänkt som en hjälp för vuxna och föräldrar i Trollhättan. Vi vänder oss till de som är intresserade av hur vi jobbar i staden, vad vi kan göra och hur vi ska lyfta frågan i samhället för att få våra ungdomar att våga avstå från droger, säger Monika Leijon, drogförebyggande samordnare i Trollhättans stad.

Arrangemanget äger rum under onsdagen, i stadshusets sessionssal, med insläpp klockan 17.45. Det kommer finnas möjlighet att diskutera och ställa frågor till polisen, drogsamordnare och fältarbetare.