Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tisdag 13 november utförs ett arbete på Klaffbron, vilket innebär att trafiken får samsas på en klaff. Bild: Yvonne Olsson
Tisdag 13 november utförs ett arbete på Klaffbron, vilket innebär att trafiken får samsas på en klaff. Bild: Yvonne Olsson

Vägarbeten påverkar trafiken i stan

På tisdag utförs arbeten på Klaffbron, medan en trafikomläggning på Drottninggatan påverkar trafiken från Odens parkeringshus de närmaste veckorna.

Tisdag 13 november utförs arbete på Klaffbron, mellan klockan 9 och 15. Trafik i båda riktningarna kommer att ledas över en klaff, med byte av klaff runt lunchtid. Kommunen tipsar om att det kan uppstå köer, och att trafikanterna bör räkna med att resan tar lite längre tid.

– Det handlar om en åtgärd som ska förhindra att olja från maskineriet hamnar i vattnet, berättar Lena Ekman, trafikingenjör i Trollhättans stad.

Ingen vänstersväng

På tisdag görs också en trafikomläggning på Drottninggatan, som hänger ihop med ombyggnaden. Då kommer omledningen av trafik från östra till västra sidan att flyttas längre söderut. Det innebär att bilister som kör ut från Odens p-hus inte kommer att kunna svänga vänster, mot Resecentrum, utan bara åt höger – söderut.

– Det här gäller fram till 30 november, då vi räknar med att ombyggnaden ska ha kommit så långt att trafiken kan rulla på var sin sida igen. Sen återstår mindre arbeten vid sidan om, säger Lena Ekman.

Fyra filer blir två

Motortrafiken får var sitt körfält på nya Drottninggatan, mellan Resecentrum och Drottningtorget. På östra sidan Drottninggatan har en ny gång- och cykelväg byggts och den kan alltså tas i bruk vid månadsskiftet. På västra sidan anläggs p-platser för bil – mellan Järnvägsgatan och Olof Palmes gata – och reservhållplatser för bussar på baksidan av Oden.