Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Väktare beskjuten i Sjuntorp efter hotbild mot boende

En väktare blev under natten till lördagen beskjuten av en okänd gärningsman i Sjuntorp, vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Efter larmet skickade polisen ut uppgifter om en silverfärgad Audi som den misstänkta gärningsmannen ska ha lämnat platsen i.

Strax efter klockan 02 natten mot lördag blev en väktare beskjuten i Sjuntorp.

– På platsen finns ett hem för ensamkommande flyktingbarn och eftersom det sedan tidigare finns en viss hotbild är det bevakat av väktare, säger Sten Melander, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan.

Melander berättar att en bil körde fram till infarten mot huset och att två personer steg ur för att sedan gå vidare mot byggnaden.

– När väktaren lyste på dem vände de tillbaka och slängde sig in i bilen. Någon i baksätet vevade ner rutan och avlossade vad väktaren upplevde som två skott. Bilen rivstartade sedan och försvann iväg.

Väktaren klarade sig utan fysiska skador och larmade polisen. Baserat på väktarens uppgifter gick polisen tidigt ut med att gick ut med att det rörde sig om en silverfärgad Audi som försvunnit från platsen. Bilen har enligt polisen inte ha hittats än.

Sten Melander säger att all tillgänglig personal åkte till platsen, som spärrades av.

De elva boende evakuerades och befinner sig nu på andra boenden. Under lördagen håller polisen förhör med personer som kan ha iakttagit något, dessutom genomförs en begränsad teknisk undersökning.

Sten Melander kan inte lämna några uppgifter om hotbilden mot boendet, inte heller om det finns några misstänkta. Han vill heller inte uppge om det finns något signalement på personerna som försvann i bilen.

– Nu jobbar vi efter det vi har och lägger pussel, säger han.

Polisen rubricerar händelsen som försök till dråp.