Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Väktare och bärgare attackerade på Kronogården

Runt klockan 21.30 på onsdagskvällen började det smälla igen på Kronogården. Ett gäng kastade sten och knallskott mot polisen.

Det rör sig om ett större gäng maskerade, kanske något fler än under onsdagsnatten.

– 40 till 60 ungdomar har mobiliserat sig. De har kastat minst fyra smågatstenar och ett stort antal knallskott mot polisbilar, berättade Karl-Johan Främling, inre befäl på Trollhättepolisen, vid 22-tiden på onsdagen.

Enligt flera personer på plats på Kronogården handlar det inte bara om ungdomar, en del beskrivs vara i 25-årsåldern.

Bränder av däck och annan bråte har anlagts och det luktar av rök på hela området. Två busskurer har blivit sönderslagna, varav den ena förstördes redan natten innan. 

Läs också: Polis fick vända när stenarna haglade

En väktare har fått punktering på sin bil efter att någon har kastat knallskott, berättar TTELA:s reporter och fotograf på plats. De beskriver läget som värre än under onsdagsnatten.
En bärgningsbil som försökte bärga väktarbilen, blev också attackerad med sten och fick tillfälligtvis avbryta. Hur det gick sedan med bärgningen är oklart, berättar polis på torsdagsmorgonen.

Västtrafiks bussar har också utsatts för stenkastning och nattrafiken ställdes in.

Knallskotten har hörts över hela stan, och är förstås särskilt skrämmande för de som bor i stadsdelen. Flera skrämda och förbannade läsare har hört av sig till tidningen och personer på plats pratar om frustration och rädsla och undrar varför polisen inte gör något. 

Förbannad är också Karl-Johan Främling, inre befäl på polisen i Trollhättan.

– Ja, jag blir rosenrasande när jag tänker på hur de här egoisterna utsätter andra människor för fara. Om någon på Kronogården får en hjärtinfarkt kan vi inte skicka in en ambulans på grund av de här fjanterierna. De här ungdomarna leker med andras liv, säger han. 

När TTELA är på plats kommer det också en ambulans, men ambulanspersonalen får av flera privatpersoner rådet att vända. Om de var på väg till något akutfall är dock oklart. 

Polisen har flera enheter på plats, och håller på att "manna upp", meddelar man vid 22-tiden.

– Framför allt för att säkra tredje man från skada på liv och egendom, säger Karl-Johan Främling.

Bland annat stoppade man bilar från att köra in på Lantmannavägen. 

Vid 22.40-tiden hördes en polishelikopter närma sig Kronogården.

– Vi håller ställningarna på plats och kommer att ha patruller där hela natten, säger Sten Melander, inre befäl, vid 23.40. 

– Vid 01.30 hade de gett sig. Det blev ingen konfrontation och tredje person kom inte till skada, säger Stig Rysén, en av de i polisens yttre tjänst som var på plats under natten mot torsdag.

Var du på plats? Vet du mer? Hör av dig till oss på TTELA på 0520-42 27 24 eller via mejl [email protected] eller SMS 720 10 ("TTELA"+tipset).