Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två får fängelse för pizzeriarån

Maskerade och med vapen rånade två personer en pizzeria i Uddevalla i höstas. Nu döms två män i 20-årsåldern för rån.

Vid stängningsdags en fredag i september rånades en pizzeria i Uddevalla. Två män, maskerade med luvor hade vapen som såg ut som pistoler och begärde att få pengar.
Pizzeriaägaren blev slagen vid rånet och blödde i ansiktet när polisen kom till platsen. 
De två maskerade flydde. Men den ena mannen som nu döms lämnade fingeravtryck som hittades på kassalådan. Och den andre mannens DNA hittades i en av luvorna som hade glömts kvar på pizzerian. 

En av killarna har sagt att han varit på pizzerian och rökt en cigarett. Cigaretten ska då ha ramlat ned i kassaapparaten och fingeravtrycket kan ha hamnat där när han skulle plocka upp cigaretten. Men den förklaringen tycker inte tingsrätten är rimlig. 

Den andre mannen säger visserligen att luvan som hittades på pizzerian är hans men han känner inte igen att han skulle ha klippt hål i den och att han kan ha lånat ut luvan. 

LÄS OCKSÅ: Maskerade gärningsmän rånade pizzeria

Båda männen som nu döms har alltså förnekat att de rånat pizzerian. De förnekar även de andra rånen de döms för. Det handlar om rån mot personer på Restad Gård i Vänersborg senare på hösten. I de fallen stals pengar och mobiltelefoner under hot. 

De som döms av tingsrätten för rån och för ringa narkotikabrott är båda i 20-årsåldern. Den ene döms till fängelse i tre år och 6 månader och den andre personen döms till ett år och 6 månader. 

LÄS OCKSÅ: Duo misstänks för flera rån