Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Två män gillrade fälla på bankomat

De ska ha placerat en så kallad cash trap på en bankomat i Vänersborg. Nu misstänks de båda för bedrägeri.

Det var vid 13-tiden i dag som en man skulle ta ut pengar från en bankomat utanför Willys i Vänersborg.

– Det stod två stycken framför mig och fipplade med något och det verkade lite konstigt, säger mannen, som inte vill uppge sitt namn.

När det är hans tur slår han in sin kod och beloppet i vanlig ordning, men det kommer inte ut några pengar. Plötsligt står det också tekniskt fel på skärmen. Han kontaktar tekniskt support och ställer sig sedan och väntar. Efter en stund sätter han sig i bilen och då dyker plötsligt en av de båda männen som stod framför honom i kön upp igen.

– Han gör en snabb rörelse och går sedan tillbaka till sin bil. När jag går och kollar ser jag att bankomaten ser annorlunda ut, en metallskena fattas, berättar mannen.

Han bestämmer sig för att följa efter dem och kontaktar samtidigt polisen. Vid Blåsut möter polisen upp och kan gripa de båda männen.

– Han har varit väldigt rådig som följde efter dem så att vi kunde gripa dem. De har haft någon typ av utrustning där sedlarna fastnade på något sätt, en så kallad cash trap, säger Marcus Carlsson, inre befäl på polisen i Trollhättan.

Männen, som är i 20- och 30-årsåldern, anhölls under fredagseftermiddagen och är nu misstänkta för bedrägeri. En av dem är även misstänkt för drograttfylleri.

Om de båda har hunnit lura av fler pengar är oklart, men polisen hade under gårdagen inte fått in några fler anmälningar.

Mannen som utsattes för bedrägeriet tog som tur var inte ut något större belopp, men är arg över att ha blivit utsatt.

– Jag är fruktansvärt förbannad, säger han.