Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En allvarlig trafikolycka med fyra personbilar och flera personer skadade inträffade på måndagseftermiddagen på riksväg 44 mot Uddevalla.

Två skadades i frontalkrock

En 75-årig förare i en personbil kom av okänd anledning över på fel sida vägen på riksväg 44 mot Uddevalla på måndagseftermiddagen. Där frontalkrockade mannen med en kvinna i en mötande bil. [Uppdaterad 19.34]

Strax före 16-tiden hamnade den 75-årige mannen på fel sida av vägen. Där fick han möte med en kvinna i 20-årsåldern i en annan personbil. Olyckan inträffade i höjd med Källdal mellan Trestads center och Grunnebo.

Mannen klämdes fast i sin bil, av äldre modell, men kunde klippas loss av räddningstjänsten och fördes därefter med ambulans till sjukhuset Näl. Hur allvarliga skador han ådrog sig är oklart.

Även kvinnan fördes till Näl. Hennes skador uppges vara lindriga.

– De klarade sig bättre än man först kunde tro. Flickan chockades och klagade över smärtor i benen. Mannen fick klippas loss, klippningsarbetet gick bra. Med tanke på hastigheten och hur bilarna såg ut klarade de sig efter omständigheterna bra, sade räddningstjänstens insatsledare Peter Grönros, som tillsammans med polis och ambulans var först på olycksplatsen.

Helikopter med läkarteam hjälpte till med sjukvårdsarbetet innan de två skadade fördes med bilambulans till sjukhuset Näl för ytterligare vård och observation.

Hur den 75-årige föraren hamnade på mötande trafiks sida av vägen är oklart.

– På något sätt har han tagit sig förbi vajerräcket. Vi är väldigt frågande hur han gjort det, sa räddningstjänstens insatsledare.

Strax före olyckan fick polisen larm om att en personbil färdades mot körriktningen på riksväg 44, vid Grunnebo, i riktning mot Uddevalla. En patrull var på väg för att stoppa honom när olyckan inträffad.

Hur länge mannen kört på fel sida av vägen har polisen ingen uppfattning om.
Sammanlagt var fyra personbilar inblandade olyckan, övriga bilar fick lindriga plåtskador.

Bärgare var på plats och långa köer uppstod. I cirka en halvtimme stod trafiken mot Uddevalla helt stilla. Vid 17-tiden flöt trafiken igen.