Ottawas svenske målvakt Anders Nilsson räddar en målchans för Winnipeg i nattens match.
Ottawas svenske målvakt Anders Nilsson räddar en målchans för Winnipeg i nattens match.

Två svenska målskyttar för Toronto

Toronto besegrade Montreal på bortaplan i NHL-ishockeyn med 4–3. Andreas Johnsson gjorde mål för tredje matchen i rad och William Nylander tog laget till förlängning.

ANNONS
|

Frölundasonen Andreas Johnsson har fått fart på skridskorna och precision i klubban den senaste tiden. Bara den här veckan har han gjort fyra mål, efter att ha nätat två gånger i matchen mot Anaheim, ett mot Ottawa och nu mot Montreal. Nu inledde han Torontos målskytte i första perioden.

På väg mot slutspel

Ett par minuter senare var Pär Lindholm inblandad i förarbetet till Nikita Zajtsevs mål som tog upp Toronto till en 2–1-ledning. Montreal kom dock tillbaka och både kvitterade i andra och gick upp i ledning i tredje perioden.

Då slog William Nylander till med säsongens tredje mål med ett handledsskott strax under målvaktens klubbhandske, och ställningen 3–3 höll sig under ordinarie matchtid.

ANNONS

- Jag tänkte att jag skjutit på plockhandskesidan två gånger och missat, så nu ville jag bara skjuta lågt på klubbsidan, säger Nylander till journalister efter matchen.

Med i anfallet i skottposition var Andreas Johnsson, vilket Nylander tror var till hjälp.

- Han kan ha trott att jag skulle passa. Andreas gjorde ett bra jobb genom att gå på mål där och skapa mer utrymme för mig, säger Nylander.

I förlängningen lade Toronto även beslag på den eftertraktade extrapoängen via John Tavares, och Toronto ligger bra till för att få spela Stanley Cup i vår med sin andra plats i Atlantic division på 71 poäng, följt av just Montreal på en tredje plats med 69.

Nilsson matchhjälte igen

I en annan del av Kanada utmärkte sig återigen målvakten Anders Nilsson för Ottawa. Laget besegrade Winnipeg med 5–2, och Nilsson räddade 44 skott.

ANNONS

- Winnipeg är riktigt bra lag och ett tungt lag att möta. De pressade oss tillbaka en del i tredje, men jag gillar sättet som vi hanterade det och hur vi spelade i egen zon. Det kändes som att vi inte drabbades av panik, utan vi skyddade mitten väldigt bra, säger han efter matchen enligt NHL:s sajt.

Nilsson utsågs till en av matchens bästa spelare, och hyllades av lagkamraten Mark Stone efter matchen.

- Han har varit bra ända sedan han kom hit (från Vancouver). Jag tror att han gett oss en chans att vinna varje match han stått. Han gör viktiga räddningar vid viktiga tillfällen, säger Stone.

TT
ANNONS