Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Inspelningen "It feels like home" ägde rum under tre intensiva dagar i somras. Nu är det dags för premiärvisning av dokumentären om projektet. Linus Lundberg syns vid datorn.

Ute blir inne med #musicstreet

Först kom låten och musikvideon. Och nu har #musicstreet blivit dokumentärfilm. På måndag flyttar man dessutom gatan inomhus.

I mitten av augusti skrev TTELA om #musicstreet, ett projekt där tiotalet gatumusiker bidrar med sitt spel till den nyskrivna låten It feels like home. Inspelningen ägde rum under tre intensiva dagar i Göteborg och mynnade ut i en musikvideo.

Och man samlade även in material för en dokumentär.

– Målsättningen från början var att göra en åttaminutersfilm men det visade sig vara omöjligt att klippa ner materialet så mycket eftersom det fanns så mycket intressant. Den blev 18 minuter i stället, säger Linus Lundberg, till vardags musikproducent i Trollhättan och en av de drivande i projektet.

Blev bättre

Själva dokumentären är gjord i samarbete med mediakollektivet Plutonen och Linus är mycket tillfreds med resultatet.

– Det blev mycket bättre än vad vi trodde och det är häftigt att se hur de olika gatumusikernas berättelser vävs ihop med musiken. Tanken nu är att den ska visas så mycket som möjligt. Filmen är klar för ett par festivaler och Svenska kyrkan har frågat om de får ta in den i utbildningssyfte.

På måndag arrangerar #musicstreet-teamet – med Linus och Marcus Pallvid i spetsen – ett evenemang där filmen #Musicstreet – dokumentären får sin världspremiär.

Tanken är då att man ska skapa en gatukänsla kring N3:s klubbscen och besökarna kommer även att få ta del av framträdanden signerade singer-songwritern Timothy Schedvin och den brasilianske slagverkaren Maloca.

Ljussätta som gata

Båda är involverade i projektet och saknar inte rutin från hur man engagerar en åhörarskara.

– När vi var i Kungsparken i somras började Maloca spela och publiken växte otroligt snabbt. Har aldrig sett någon som är så duktig på att fånga en publik som han.

Under kvällen medverkar även Johanna Abrahamsson från Cirkusexpressen, och DJ-kollektivet I was expecting donuts (Dafvid Skoogh och Martin Ljungdahl).

– De kommer att ljudsätta lokalen i olika gatumiljöer och vi vill verkligen skapa en känsla under den här kvällen.