Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Välkommen till ett helt nytt Torp Köpcentrum!

2020 är året då inget är sig likt. Men istället för att ställa in, så är ställa om ett lyckat framgångskoncept. Så resonerar Torp Köpcentrum utanför Uddevalla, som med sin stora nyöppning av köpcentrumet ser möjligheter även i tuffare tider.

Vid Torp Köpcentrum har de senaste åren pågått en totalrenovering med rejäla tillbyggnader. Nyöppningen presenteras i en trestegsraket under 2020: del ett skedde i våras, del två i juli och den sista i oktober månad. Satsningen är enorm, där 700 miljoner kronor investerats för att göra kundens shoppingupplevelser absolut bästa möjliga. Nästa år väntar även 30-årsjubileum för Torp Köpcentrum, vilket givetvis kommer firas rejält.  

– Vi gör en extremt stor förändring. Kunder som inte besökt oss de senaste två åren kommer nog inte känna igen sig. All utbyggnad har skett framför det befintliga köpcentret. Vi har rivit för att ge plats åt nytt och uppdaterat all inre miljö för att ge ännu starkare kundfokus, berättar köpcentrumchefen Håkan Pekkari. 

Mycket är nytt, men möjligheterna till rolig shopping samlat under samma tak är fortfarande fantastiska. Sex nya entréer in i centrumet, en helt ombyggd parkering med plats för 3300 bilar inkluderat en takparkering med 700 platser är några exempel på utbyggnadens storlek. Dessutom växer fackhandeln från 20 500 kvm till 46 500 kvm, med plats för upp till 30 nya butiker. Den 3 juli öppnar 14 butiker och i oktober ytterligare 20 till. Torp Köpcentrum är en perfekt heldagsutflykt, där det finns någonting för alla i familjen! Nytt Systembolag och ny Stora Coop-butik har redan slagit upp portarna.

Många detaljhandelskedjor har i åratal velat öppna butik i Torp Köpcentrum, men det har helt enkelt inte funnits plats för alla letande spekulanter. 

– Torp har länge varit ett framgångsrikt köpcentrum. Med denna utbyggnad rustar vi både för nuläget och framtiden. På samma sätt som vi tar oss an Corona-krisen, vi gör allt för att det ska vara så bra som möjligt för alla. Och vi har klarat oss hittills genom bygget och Corona-krisen tack vare personalen i butikerna. De har varit helt fantastiska och slitit för att göra allt för kunderna, säger Håkan Pekkari.

Vår generations stora pandemi som lamslagit världen 2020 har ofrånkomligt påverkat all handel och shopping. Men Torp Köpcentrum håller sig fortsatt till sin Plan A, istället med en lättare fördröjning på vissa delmoment. Några butiker har flyttat fram sin öppning i ny lokal på köpcentrumet på grund av pandemin. Med mjuka anpassningar och genom att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer fortlöper förändringarna på köpcentrumet.

Alla kunder kommer kunna handla under trygga förhållanden, med handsprit tillgänglig på alla toaletter och vänliga uppmaningar till att hålla avstånd både utanför och inne i butikerna. Hemsidan uppdateras kontinuerligt med info om öppettider, säkerhet och tillgänglighet. 

– Köpcentrumet håller normala öppettider, men enskilda butiker kanske har lite avvikande tider. Men all nödvändig information står på hemsidan. Som en extra service har vi öppnat upp två parkeringsplatser för husbilar och husvagnar när svemestern står inför dörren. Vi uppmanar även till allmän säkerhet, som att aldrig lämna värdesaker i bilen när du parkerar. ”Töm bilen själv, annars gör tjuven det” är alltid aktuellt. Vi är noga med trygghet och säkerhet på alla plan, från stölder till handsprit, säger Håkan Pekkari.