Förbundskaptenen Gian Piero Ventura tror att Italien kan vända förlusten på Friends till seger på San Siro och att VM-platsen fixas på måndag.
Förbundskaptenen Gian Piero Ventura tror att Italien kan vända förlusten på Friends till seger på San Siro och att VM-platsen fixas på måndag.

Ventura under press men tror på VM

Förbundskaptenen Gian Piero Ventura är under enorm press inför måndagens retur på San Siro. Italien riskerar att missa sitt första VM-slutspel sedan 1958.

ANNONS
|

Hans landslag kommer att manglas i italienska medier.

- Vi kunde definitivt ha gjort mer, men det är 180 minuter som ska spelas. Vi försökte föra matchen på vårt sätt, men matchen var fysik, hård. Resultatet stör oss. Vi kunde ha gjort ett tidigt mål, men Belottis nick gick precis utanför, säger Ventura.

- Matchen väldigt fysisk, på gränsen till stökig, vilket vi blev lidande av. Rent fysiskt har vi bara en och en halv dag på oss, men vi måste vara med i matchen med huvudena och visa övertygelse.

ANNONS

Riskerar jobbet

- Och så hoppas vi att publiken på San Siro ger oss det stöd vi behöver, fortsätter förbundskaptenen som nyligen förlängde sitt kontrakt till 2020.

Klarar inte Italien att vända 0–1 till seger och VM-avancemang kan Ventura garanterat se sig om efter ett nytt jobb.

Men han är optimist, snudd på säker på att det ordnar sig i Milano.

- Jag känner mig lika säker nu, som inför den här matchen, för när jag såg spelarna i omklädningsrummet såg jag hur arga och frustrerade och besvikna de var.

Blev du överraskad av Sverige?

- Inte alls, Sverige ställde upp och spelade som vi hade föreställt oss. Försvarsmässigt släppte vi inte till något.

ANNONS

Saknar Verratti

Vad kan ni spelmässigt göra bättre på måndag?

- Det är något jag kommer att gå igenom med laget, men överlag spelade vi ganska bra. Snabbheten blev lite lidande. Sverige var bra på att stänga ytor. Det vi gjorde, gjorde vi bra. Vi ska se om matchen, analysera, studera och göra det bra på måndag.

Då saknar han mittfältsstjärnan Marco Verratti, som tog ett tidigt guld kort och är avstängd i returen.

Är du besviken på honom?

- Nej, det skulle jag inte säga. Jag vill inte döma honom.

TT
ANNONS