Viktig poäng för BP mot Kalmar

Brommapojkarna jagade fast mark mot Kalmar. I två minuter var de där, sedan kom kvitteringen.

ANNONS
|

Efter en turbulent period har Brommapojkarna börjat hittat tillbaka till en stabilitet. Sedan Roberth Björknesjö tog över som tränare har det blivit en seger och nu en oavgjord.

- Spelarna jobbar otroligt hårt, både defensivt och offensivt, och som tränare är det otroligt skönt att se. Nu är bara planen att ta så många poäng som möjligt, säger Roberth Björknesjö.

Stoppade Kalmar

I första halvlek mot Kalmar fungerade det mesta för BP, som inte tillät Kalmar att börja rulla boll och styra spelat, som de gärna vill göra.

ANNONS

- BP var klart bäst i första halvlek. Vi kommer inte till rätta, säger Kalmartränaren Henrik Rydström.

Björknesjö var desto nöjdare med det han fick se.

- Killarna gör en strålande insats i första halvlek, sedan saknar vi lite tron på att göra mål bara.

Två stolpträffar bjöd första halvlek på. Brommapojkarnas Alexander Nilsson fick läget från straffområdeslinjen och prickade insidan av stolpen. Kalmars stolpträff stod Rasmus Elm för, på frispark, från 25 meter.

Andra halvlek bjöd på betydligt bättre fotboll och Kalmars Romario fick två riktigt heta lägen att spräcka nollan, men utan framgång.

- Båda kommer från högerkanten där vi gjorde ett byte i halvtid med Brandeborn (Christopher) som kommer in och han är nog inte helt uppvärmd för att klara två maxlöpningar direkt där mot Söderqvist (Måns). Det blir tufft för oss, men starkt att vi klarar av det, säger BP-tränaren Roberth Björknesjö.

ANNONS

16-årig målskytt

Förra vändan som Björknesjö var i BP skrev han A-lagskontrakt med en då 15-årig kille: Jack Lahne. Mot Kalmar gjorde Lahne, nu 16 år, sin första match från start för laget. Han tackade för förtroendet genom att ge Brommapojkarna ledningen.

- Det var riktigt kul att se. Han gjorde ett bra inhopp mot Östersund och fick chansen från start här nu. Han lever på sin snabbhet och när han får chansen är han riktigt farlig.

Lahne vann till synes enkelt närkampen mot Viktor Elm och kunde prickskjuta in 1–0. Glädjen varade dock bara i två minuter. Rasmus Elm fick samma läge på frispark som i första halvlek. Nu missade han dock stolpen och smekte in bollen till 1–1, vilket också blev slutresultatet.

TT
ANNONS