VM-guldhjälten målskytt i premiären

Han blev VM-guldhjälte i maj och hoppas nu bli en vinnare även i NHL. Nashvillestjärnan Filip Forsberg rivstartade säsongen och blev målskytt i 3–2-segern borta mot New York Rangers.

ANNONS
|

Forsberg såg nöjd ut där han stod i omklädningsrummet i Madison Square Garden efter säsongsstarten i NHL.

Det var första tävlingsmatchen sedan han blev guldhjälte i VM-finalen mot Schweiz i Köpenhamn, där han avgjorde den dramatiska straffläggningen.

Att gå in i en ny säsong med det i bagaget betyder mycket.

- Det känns jättebra, det var en fantastisk upplevelse att få vinna. Det ger mersmak på förhoppningsvis fler mästerskap, säger den 24-årige målspottaren som gjort över 30 mål under två av de tre senaste NHL-säsongerna.

ANNONS

"En jätteförstärkning"

Forsberg, kedjekamraten Viktor Arvidsson och backen Mattias Ekholm förstärkte Tre Kronor i slutet av VM sedan Nashville, som var NHL:s bästa lag i grundserien, överraskande åkt ut mot Winnipeg i den andra slutspelsomgången.

Året före var Nashville i final.

Nu är laget en av favoriterna till att gå hela vägen. Men konkurrensen är mördande, inte minst i väst där exempelvis San Jose förstärkt med superbacken Erik Karlsson.

- Det är klart att det är tufft. Det är många lag som rustar, inte bara i väst. Erik är ju en jätteförstärkning, honom skulle alla lag vilja ha, men samtidigt är det fantastiskt många bra spelare i ligan och i vårt lag. Man kan inte fundera på de andra utan det gäller att fokusera på oss själva.

Fem svenskpoäng

Det blev totalt fem svenskpoäng i Madison Square Garden, varav två mål.

Filip Forsberg öppnade målskyttet i andra perioden när han i ett två mot ett-läge sköt ett stenhårt handledsskott förbi en chanslös Henrik Lundqvist i hemmamålet.

- Jag hade varit inne ganska länge så jag försökte bara hitta ett bra ställe att skjuta på, säger han.

ANNONS

Forsbergs kedja med Arvidsson och Ryan Johansen skapade ofta tryck och heta chanser mot Lundqvist som gjorde flera vassa räddningar och tog 31 av 33 skott. Nashvilles sista mål kom i tom bur.

Jesper Fast kvitterade för ett Rangers som är mitt inne i en ombyggnad av sitt lag och går en oviss säsong till mötes.

Mattias Ekholm noterades för assistpoäng till Nashvilles två avslutande mål och Mika Zibanejad till Rangers sena 2–3-reducering.

New York, TT:s utsände
ANNONS