Spotify vill etablera sig på den indiska marknaden men har stött på hinder. Arkivbild.
Spotify vill etablera sig på den indiska marknaden men har stött på hinder. Arkivbild.

Warner drar Spotify inför domstol i Indien

Skivbolaget Warner och Spotify har olika syn på vilka licensavtal som gäller för musikrättigheter i Indien. Nu har striden gått så långt att Warner drar Spotify inför domstol.

ANNONS
|

Spotify vill etablera sig på den indiska marknaden men har fått skjuta upp sin lansering. Tanken var att den skulle ske den 31 januari i år.

Nu har Warner Music Group gått till indisk domstol för att hindra Spotify från att erbjuda artister som ingår i Warners katalog i Indien, rapporterar Bloomberg. Bolaget har artister som Cardi B och Ed Sheeran under sig.

Spotify har inte lyckats få en licens med världens tredje största skivbolag.

”Efter flera månader av förhandlingar ändrade Spotify plötsligt sin inställning och hävdar felaktigt att de har en lagstadgad licens för våra låtskrivares rättigheter i Indien", skriver Warner i ett uttalande, vilket Breakit rapporterat om.

ANNONS

Spotify säger enligt ett uttalande att man planerar att använda sig av en indisk bestämmelse som reglerar radiostationer i landet. Spotify hävdar också att Warner med sitt agerande "skadar många artister som inte är kopplade till Warner, skivbolag och publicister och hindrar Spotify från att konkurrera på marknaden".

Indien är en potentiellt lukrativ marknad och det svenskgrundade företaget har försökt etablera sig där sedan en tid tillbaka. Man har redan slutit avtal med de största lokala skivbolagen.

TT
ANNONS