William Nylander framför Carter Hart i Philadelphia-kassen.
William Nylander framför Carter Hart i Philadelphia-kassen.

William Nylander nätade igen

Colorado och Dallas tog viktiga segrar i kampen om en slutspelsplats. I Toronto jublade William Nylander över sitt första mål på 14 NHL-matcher.

ANNONS
|

Toronto fick en poäng från bortamatchen mot Philadelphia. Den numera ovana målskytten William Nylander var spelaren som med drygt åtta minuter kvar att spela satte 4–4. Det var slutet på en 14 matcher lång måltorka.

- Det var ett tag sedan, men jag har haft chanser så jag har inte varit alltför orolig. Jag gör hellre mål i slutspelet än nu, men det kändes skönt, sade Nylander till pressen efter matchen.

ANNONS

Toronto är inte helt slutspelsklart, men har med fem matcher kvar att spela nio poäng ner till strecket.

Viktiga segrar

Philadelphia. som drog det längsta strået i strafflängningen, har tack vare poängen fortfarande en liten chans på slutspel, men då måste det i stort sett bli idel segrar fram till grundseriens avslut.

I Western conference tog Colorado och Dallas viktiga segrar mot Vegas respektive Calgary. Båda lagen är inblandade i kampen om wild card-platserna och ökade nu avståndet ner till Arizona, som ligger precis nedanför strecket.

"De har så många vapen"

Alexander Radulov och Miro Heiskanen gjorde målen som säkrade de viktiga poängen i Dallas 2–1-seger. Colorado vann med 4–3, en seger som gör att varken St Louis eller just Vegas kunde pusta ut som klara för Stanley Cup-slutspelet.

Redan avsågade New York Rangers kunde jubla åt Mika Zibanejads två mål mot Boston, men inte åt så mycket mer. Henrik Lundqvist fick släppa sex puckar bakom sig när Boston vann med 6–3. Fyra av målen kom i numerärt överläge.

- Ja, de tog kål på oss med sitt power play. De har så många vapen att ta till. Du försöker skära av passningslinjen, då skjuter de. Du försöker täcka i mitten, då byter de sida, sade Lundqvist med en suck efter matchen.

ANNONS
TT
ANNONS