Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Zeki Ghulam berättar själv att han influerats en hel del av Bone Thugs-n-Harmony. "Tidigare har jag lyssnat mycket på dem. Det liknar min stil mycket. Jag rappar snabbt", säger han.

Zeki nystartar med stjärnhjälp

Redan förra våren var Trollhättesonen Zeki Ghulam i startgroparna med en ny musiksatsning. Men omständigheter gjorde att det drog ut på tiden. Nu har han emellertid tagit nya tag.

För några veckor sedan släppte Zeki Ghulam sin debutsingel Rakt igenom. Till helgen kommer uppföljaren Man ser, man lär. Men 22-åringen är ingen nybörjare – tidigare har han gjort avtryck på hiphopscenen under namnet Rekkless. Nu har han emellertid dragit igång en ny satsning under eget namn – men mycket är sig ändå likt.

– Jag har nästan alltid kört samma stil med musiken, men namnet Rekkless skaffade jag när jag var mindre, det passar inte in längre, säger han.

På egen hand

Förra våren skrev TTELA att det var på gång med singelsläpp, men av det blev emellertid intet. Zeki lämnade istället sitt skivbolag och jobbar numera på egen hand ihop med rapkollegan Shuez. Under våren väntas en EP dyka upp.

Vad har du för planer med musiken?

– Jag tänker göra ett album, en hård platta. Efter det har jag inga planer. Jag jobbar väldigt mycket och har drömmar utanför musiken också, så vi får se vad som händer.

Beatsen till de två singlarna har han fått från den meriterade kanadensiske producenten Vinay Vyas som tidigare gjort musik åt bland andra Nicki Minaj, Young Jeezy och Zara Larsson.

Bra draghjälp

Även bakom mikrofonen har han draghjälp av etablerade artister. Via gemensamma vänner kom han i kontakt med Sebbe Staxx, från gruppen Kartellen, som medverkade på den första singeln Rakt igenom.

På samma vis fick han Moms från Mohammed Ali att gästa Man ser, man lär som släpps på söndag.

– Jag kontaktade honom och han diggade beatet. Det är inte mer än det, förklarar Zeki.