Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jerry Lövberg
Bild: Jerry Lövberg

Är det så att ny personal inte gillar tavlan?

Replik
Svar på "Jag saknar Trollhättesonen Ian Rusths konstverk".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Heja "Trogen besökare" som hann före mig med en insändare om den mycket saknade tavlan av Ian Rusth som av oförklarliga skäl tagits bort från biblioteket. Den tavlan bara ska finnas på stadsbiblioteket – lika självklart som att det finns böcker där.

Om möjligen någon ny personal ogillar tavlan måste hänsyn tas till att biblioteksbesökarna gillar den. Den har hängt på biblioteket i många år. Den ska hänga där i många år till. Ian Rusth och biblioteket hör ihop!

Kanske före detta vän av biblioteket

Svar direkt:

Vi har förstått att det är väldigt många som har uppskattat tavlan av Ian Rusth på Stadsbiblioteket. Innan vi satte upp tavlan ramade vi om den på grund av ramens skick, men då den är en viktig del av konstverket så har vi enligt önskemål från konstnären återställt tavlan med originalramen. Med den ursprungliga ramen är verket tyvärr för omfångsrikt för att placeras på tidigare plats.

Det pågår sedan en längre tid en process där vi utvecklar och förändrar biblioteksrummet för att bättre kunna möta våra besökares önskemål om verksamhet och aktiviteter och i samband med detta så ser vi även över konstens placering i lokalerna. Det innebär att vi för närvarande inte har en ny given plats klar för verket.

Annelie Johannisson

Områdeschef Bibliotek